Daniel Ricciardo na Hungaroringu je uporno pokušavao proći ispred Kevina Magnussena, ali vozač Haasa tvrd je orah. Nije baš birao sredstva pri branjenju od Australca, a upozorenje koje je dobio od sudaca FIA-e, po Ricciardovom mišljenju nije odgovarajuća reakcija.

Nakon slabih kvalifikacija i promjene motora na Renaultovom bolidu, Daniel Ricciardo morao je na Velikoj nagradi Mađarske startati s posljednje pozicije. Odabrao je najtvrđu komponentu guma i dobro mu je išlo prvih 15 krugova, uspio se probiti za pet pozicija, no tada je zapeo iza Danca Kevina Magnussena u Haasu.

U nekoliko navrata Australac je pokušavao napasti, ali Magnussen je u obrani koristio sva (ne)dozvoljena sredstva koja je imao na raspolaganju. Vidjelo se u nekoliko situacija da je mijenjao pravac kretanja pri kočenju, a Ricciardo se još za vrijeme utrke požalio svojoj momčadi.

Međutim, iz direkcije utrke prema pitwallu Haasa upućeno je samo upozorenje za Danca, a nikakvih dodatnih sankcija nije bilo.

“Prva dva puta sam šutio, nisam ništa rekao putem radio veze. Ne želim biti takav tip koji se stalno žali preko radio. Mislio sam da ću ga pustiti neko vrijeme, neka bude agresivan.”

“No, u nekoliko je situacija mijenjao smjer. Ja bih krenuo na unutrašnju stranu, a on bi kočio i gurao me koliko god bi mogao. Tada sam morao reagirati. To je po meni definitivno bilo mijenjanje pravca prilikom kočenja, što je jedna stvar koju nikako ne cijenimo.”

“U redu, to je utrkivanje, ali mi vozači smo postigli dogovor o tome i razgovarali sa sucima, a ovo je bio čisti primjer. Čuo sam da je dobio upozorenje, ali to nije dovoljno”, izjavio je Ricciardo.

Na tvrdim gumama Australac je vozio 46 krugova pa prešao na soft do cilja. Na kraju je osvojio 14. mjesto, odmah iza Magnussena. Još jedan frustrirajući vikend za Ricciarda.

“Nadao sam se nečemu posebnom, ali znao sam da će biti frustrirajuće. Bilo je nekih dobrih trenutaka, tako da nije bila totalna katastrofa”, poručio je vozač Renaulta.

“Bio sam na trenutke frustriran iza Kevina, ali iskreno, kad startaš za začelja takve ti se stvari događaju. Umjesto da budemo ljuti na Kevina, trebamo se fokusirati na sebe. Da smo se kvalificirali za Q3, gdje bismo trebali biti, vjerojatno bi imali puno manje takvih problema.”

Nakon prvih 12 utrka sezone, Ricciardo se nalazi na 11. mjestu ukupnog poretka s 22 osvojena boda.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o