U svom stilu, Kimi Raikkonen nazvao je bodovno stanje Alfe nakon prvih 12 utrka prilično us**nim, ali i poručio da to nije pravi odraz nastupa u ovoj godini.

Bivši prvak svijeta ove je godine stigao u Alfa Romeo, nakon odlaska iz Ferrarija, a stalno ističe kako si pred početak sezone nije postavljao nikakve određene ciljeve.

“Ništa nisam očekivao. Došao sam ovdje voziti najbolje što znam i mislim da, pogledate li bodovno stanje, situacija izgleda prilično us**no, ali bodovi ne otkrivaju pravu priču o našem prvom dijelu sezone”, rekao je Raikkonen.

Alfa se u konstruktorskom poretku nalazi na sedmom mjestu s 32 osvojena boda, od čega je Kimi osvojio 31. U sezonu je krenuo jako dobro, osvojio bodove na prve tri utrke, no nakon toga je došla privremena kriza.

“Naravno da tamo oko utrke u Barceloni nismo bili gdje smo željeli biti. Bili smo prespori, ali prije i nakon toga imali smo prilično dobrih izdanja.”

Posljednjih pet utrka Raikkonen je završio među deset najboljih, ali na Velikoj nagradi Njemačke su suci diskvalificirali njega i momčadskog kolegu Giovinazzija, zbog određenih nepravilnosti s kvačilom. Alfa se žalila, a odluka o eventualnom vraćanju bodova past će u rujnu.

Kimi je svjestan ograničenja koja Alfa posjeduje i misli da je s obzirom na okolnosti, ove sezone odrađen dobar posao.

“Idemo u pravom smjeru i radimo dobre stvari, ali kao momčad imamo ograničenja. Nismo kao oni iz vrha, znamo to i prihvaćamo, ali dobro radimo s onim što imamo.”

“Želimo biti brži i bliže vrhu poretka. Polako gradimo prema tom cilju, ali kao u svemu, treba vremena. Uvijek može bolje, nismo uvijek osvojili maksimalan broj bodova koji se nudio, ali tako je to u sportu”, poručio je 39-godišnji Finac, koji odrađuje svoju 17. sezonu u F1.

U ukupnom poretku vozača nalazi se na vrlo dobrom mjestu, a izuzev vozača triju najjačih ekipa, ispred njega je jedino McLarenov Carlos Sainz.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o