Racing Point bi u bližoj budućnosti trebao definitirati svoju vozačku postavu za 2020. godinu, tvrdi šef momčadi Otmar Szafnauer.

Nakon što je prošle godine uspješno realizirana tranzicija iz Force Indije u Racing Point te osigurana financijska stabilnost momčadi, aktualna sezona donijela je dosta uspona i padova.

Sergio Perez i Lance Stroll 2019. su otvorili solidnim rezultatima i donosili momčadi bodove na prve četiri utrke. Posebno uspješna bila je Velika nagrada Azerbajdžana, na kojoj su obojica bili među deset najboljih, pritom Meksikanac odličan šesti.

Međutim, na preostalih osam utrka do ljetne stanke, bolide Racing Pointa rijetko se moglo vidjeti među osvajačima bodova. Stroll je osvojio deveto mjesto u Kanadi, a da nije bilo senzacionalnog četvrtog mjesta na kaotičnoj Velikoj nagradi Njemačke, raspoloženje u momčadi bilo bi mnogo lošije.

Ovako Stroll drži 12. mjesto poretka vozača, s pet bodova više od Pereza, a u poretku konstruktora Racing Point je osmi, ali s prihvatljivim zaostatkom od 12 bodova za petoplasiranim Toro Rossom.

Sada se postavlja pitanje vozačke postave za 2020. jer Stroll i Perez nemaju definiran status, iako je Meksikanac nedavno izjavio da je novi ugovor “samo pitanje vremena”. Evo što o temi kaže šef momčadi Otmar Szafnauer.

“Ništa nije gotovo dok nije gotovo, ali na dobrom smo putu. Cijenimo konzistentnost. Toga smo se uvijek držali, s tek povremenim promjenama. Mislim da ćemo ne tako daleko u budućnosti objaviti našu odluku.”

Iz te izjave može se zaključiti da bi vozačka postava Racing Pointa trebala ostati nepromijenjena, iako su oba vozača imala dosta loših trenutaka ove sezone. Perez bodove nije osvojio još od spomenutog šestog mjesta u Bakuu, a Stroll je u cijeloj sezoni tek jednom uspio proći u drugu rundu kvalifikacija.

Ipak, šef momčadi pohvalio je Kanađanina: “On je stvarno dobar. Dobro se slaže sa svojim timom inženjera, uči i postaje sve bolji. Potencijal je tu, brz je. Kad napravite promjenu, uvijek imate dosta toga za naučiti, no on brzo uči i vozač je kojeg se može usmjeravati.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o