Daniel Ricciardo i Sergio Perez su ispali u prvoj rundi kvalifikacija na Hungaroringu nakon što su u završnim trenucima bili uključeni u veliku kolonu bolida prije zadnjeg zavoja. Ricciardo nije imao strpljenja te je pokušao prestići Meksikanca s vanjske strane dok mu je on odgovorio ubacivanjem ispred njega. Naposljetku ih je taj mali obračun koštao prolaska u Q2.

“Imate bolide koji međusobno pokušavaju napraviti razmak za brzi krug. Danielov pokušaj je bio nekorektan te je uništio i moj i njegov krug. Ja sam bio jako blizu Norrisa te je sve bio jedan veliki nered u zadnjem zavoju,” izjavio je Perez.

Ricciardo, koji se kvalificirao iza Pereza na 18. poziciju, smatra kako su naštetili jedan drugome.

“Izašli smo u gužvu te smo morali napraviti razmak prije, međutim, ja to nisam napravio. Kada smo došli u zadnji zavoj, svi su usporili još više kako bi napravili razmak prije brzog kruga. Tada sam morao odlučiti hoću li sačekati i krenuti u brzi krug sa hladnim gumama ili pokušati prestići Pereza i krenuti u optimalnim uvjetima u svoj završni pokušaj.”

“Odlučio sam se za prestizanje i nažalost to se nije isplatilo jer mi Perez nije dopustio. Sutra je novi dan, vidjeti ćemo što se može izvući iz utrke, a trenutno sam jako uzrujan”, izjavio je Ricciardo.

 

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
djdragan

E moj Rikardo, treci debilizam, ali totalni debilizam ove sezone. Trebao je napraviti razmak ali nije pa je resio da ne ujebe krug samo sebi nego i drugim vozacima. Postaje klasican budak.