Sergio Perez u Racing Pointu i Alexander Albon u Toro Rossu imali su veliki okršaj za posljednji bod na Velikoj nagradi Mađarske. Albon je dobio taj dvoboj, a Perez se požalio da je Tajlanđanin udario u njegov bolid.

U završnoj fazi utrke na Hungaroringu Sergio Perez i Alexander Albon odlučivali su o osvajanju desetog mjesta, koje donosi jedan bod. Bliski susret dogodio se u prvom zavoju, vozač Toro Rossa uspio je proći naprijed, a Perez je nazvao taj njegov napad posve nepotrebnim.

O utrci u Mađarskoj, vozač Racing Pointa je rekao: “Imao sam vrlo dobar start i vrlo dobar prvi krug. Uspio sam zaraditi nekoliko pozicija. U prvoj fazi utrke svi su držali svoja mjesta, no vrlo agresivnom strategijom uspjeli smo izvesti undercut i proći ispred Grosjeana i Hülkenberga.”

“Prema kraju utrke Albon je dojurio vrlo brzo i zaletio se u mene. Oštetio mi je ovjes pa su posljednja tri ili četiri kruga bila vrlo izazovna i završio sam 11. Kontakt je bio vrlo očit i bilo je oštećenja na mom bolidu.”

“FIA bi nas trebala pustiti da se utrkujemo, ali ovakvi kontakti su nepotrebni po mom mišljenju. Ne mislim da trebaju bilo što poduzimati oko ovoga, ali kontakt je bio nepotreban.”

Situaciju je prokomentirao i Albon, istaknuvši da taj kontakt nije bio ništa ozbiljno. Rookie u redovima Toro Rossa uspio je osvojiti bodove drugu utrku zaredom, nakon izvrsnog šestog mjesta na Silverstoneu. Ukupno mu je to peti ulazak u prvih 10 ove sezone.

“Uhvatio sam zavjetrinu, a on je ostavio prostor s unutrašnje strane. Krenuo sam u napad, a on je tada pokušao zatvoriti. Ipak, ostavio mi je dovoljno prostora. Mislio sam da je pretjecanje gotovo, a onda je skrenuo prema meni na vrhu zavoja, kad smo bili jedan pored drugoga. Malo smo se dodirnuli, ali ništa ozbiljno”, rekao je Albon.

U ukupnom poretku Albon drži 15. poziciju, dok je Perez odmah iza njega s tri boda zaostatka.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o