Dok Williams proživljava jednu od najtežih sezona u momčadskoj povijesti, mladi britanski as George Russell pozitivna je priča te tmurne sadašnjosti u Groveu…

Prošlogodišnji prvak Formule 2, 21-godišnji Russell, nikako nije imao lagan posao pri svom ulasku u svijet Formule 1. Našao se u krajnje nekonkurentnom bolidu Williamsa i kroz veći dio sezone nije se mogao boriti ni s kim, osim s momčadskim kolegom Robertom Kubicom.

Njega je Russell uglavnom pobjeđivao i na kvalifikacijama i na utrkama, pritom pokazavši da njegov talent odskače od razine na kojoj je bolid FW42. Posebno se to vidjelo na posljednjoj utrci prije ljetne stanke, Velikoj nagradi Mađarske, kada se mladi Britanac umalo probio u Q2, a tijekom utrke vodio ravnopravne borbe s bolidima drugih momčadi.

Šefica momčadi, Claire Williams, već je mnogo puta hvalila Russellov talent i istaknula kako ga Williams želi zadržati što duže te graditi bolju budućnost s njim, a pohvalama se sada pridružio i Pat Symonds, nekad tehnički direktor Williamsa, a danas šef tehničkog odjela Formule 1.

Upitan za prognozu koji bi od mladih vozača po njegovom mišljenju mogao osvojiti naslov prvaka svijeta, Symonds je rekao: “Dat ću vam malo netipičan odgovor. Gledajući Georgea Russella u Formuli 2, ostao sam stvarno impresioniran njegovim vožnjama.”

“Vidio sam kako se jako dobro utrkivao u različitim okolnostima. Zna voziti kad je vodeći i kontrolirati utrku, probijati se kroz poredak. Po kiši, po suhom, čak i kad bi stvari krenule krivo. Imam osjećaj da bi on mogao biti momak na kojeg treba obratiti pažnju.”

Williams je u Njemačkoj i Mađarskoj predstavio određene nadogradnje, koje su bolide ipak približile ostalim ekipama, a priželjkuje se nastavak tog pozitivnog trenda, kako bi i Russell mogao pokazati za što je sposoban.

Spletom okolnosti, Russell je ove sezone jedini vozač koji još nije osvojio bodove. Iako je redovito bio brži od momčadskog kolege, Poljak je na Velikoj nagradi Njemačke došao do jednog boda nakon što su kažnjeni vozači Alfe. Ipak, o tim će se kaznama još raspravljati pa nije isključeno da se Kubica vrati na nulu.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Mercedes je već tu “obratio”pažnju, samo je problem gdje sa Bottasom, Oconom..očito i oni trebaju pod hitno B momčad.