Objavljen je nacrt kalendara utrka Formule 1 za iduću sezonu koji će sadržavati 22 utrke. Ovaj raspored utrka će Svjetsko Motorsport Vijeće potvrditi na sjednici 4. listopada.

Sezona će krenuti 15. ožujka utrkom za VN Australije u Melbourneu, a završit će u Abu Dhabiju 29. studenog. Kalendar će imati sedam uvezanih utrka, tzv back-to-back utrke. Uz to, imat će i jednu novu i povratak stare staze. Vijetnam će postati 34. zemlja koja će održati utrku Formule 1. Odlučeno je da se VN Vijetnama održi 5. travnja.

Povijesna staza se vratila u kalendar F1. VN Nizozemske održat će se 3. svibnja na stazi Zandvoort, što će ujedno biti prva europska utrka sezone.

Osim već navedene Australije, u kalendaru ostaju i Silverstone i Catalunya nakon produljenja ugovora. Organizatori VN Azerbajdžana također su produžili ugovor za utrku u Bakuu. Utrka u Meksiku će nastaviti biti domaćin utrke, no pod novim imenom – VN Mexico Citya. Pored toga, pregovori oko produljenja ugovora za VN Italije su pri kraju te bi detalji trebali biti objavljeni pred utrku u Monzi na kojoj će se obilježiti 90. godina održavanja VN Italije.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

zao mi je sta nema hokenheima netko je morao ispasti vietnam ce biti bezveze staza slična kao baku,,drago mi je sta se zandvort vraca nakon 85, brazil zasluzuje biti zadnji u kalendaru