Mick Schumacher odbio je odrediti točno vrijeme očekivanog ulaska u Formulu 1, ističući da mora biti spreman i siguran prije nego što krene na takav korak.

Sin sedmerostrukog prvaka Formule 1 pobijedio je u Formuli 2 u Mađarskoj prije ljetne pauze. S obzirom na uspjeh njegovog oca, Schumacher se često našao u središtu razgovora povezujući ga s ulaskom u Formulu 1. Najviše se spominje da bi to trebalo biti s Ferrarijem, timom u kojem je otac Michael osigurao pet od njegovih sedam vozačkih titula.

Na pitanje hoće li se osjećati spremnim prijeći u F1 već 2020. godine, Schumacher je odgovorio:

“Mislim da samo vrijeme može reći. Očigledno da je prva pobjeda u F2 sjajna stvar. Još moram puno raditi na sebi. Hoću li ići u F1 sljedeće godine ili za dvije ili tri godine, ne znam. Samo vrijeme to može reći. Dat ću sve od sebe da pokušam naučiti što je više moguće, tako da kad učinim taj korak, budem spreman i siguran.”

Aktualni europski prvak Formule 3 sada se popeo na 11. mjesto prvenstva u Formuli 2, osvojivši 45 bodova.

“Ušao sam u sezonu, a da zaista nisam postavio neki cilj. Pokušavam što više naučiti o bolidu, gumama, jer je to zapravo bila jedina stvar koja je bila drugačija od one na koju sam navikao u F3”, objasnio je Mick.

“Generalno, mislim da smo se prilično dobro snašli. Imali smo vrlo dobre utrke gdje smo stvarno pokazali da se možemo boriti za pobjedu, a sada smo i pobijedili, tako da je to vrlo posebno. To pokazuje da možete prijeći iz F3 u F2 i naviknuti se na gume.”

“Sljedeća utrka je u Spa, a to je vrlo dobra staza na kojoj se osjećam ugodno. Nadam se da će mi ovaj rezultat pružiti poticaj za sljedeću utrku, pa se tome zaista veselim”, zaključio je mladi Schumacher.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o