Sve je izglednije da u kalendaru Formule 1 za 2020. godinu neće biti Velike nagrade Njemačke. Toto Wolff poručio je da se Mercedes neće uplitati, niti pokušavati zadržati utrku u Svjetskom prvenstvu.

Iako se službena potvrda kalendara Svjetskog prvenstva Formule 1 još uvijek iščekuje, posljednjih su dana stvari postale dosta jasnije. Nakon što je potpisan ugovor s organizatorima utrke u Meksiku, a isto se očekuje i sa Španjolcima, sve je izglednije da će iz kalendara ispasti jedino Hockenheim.

Otprije je poznato da ćemo sljedeće godine gledati utrke u Nizozemskoj i Vijetnamu, a nedavno su timovi pristali na povećanje broja utrka pa bi sljedeće godine ukupno trebale biti održane 22.

Mercedes je prošle godine intervenirao kad je Velika nagrada Njemačke 2019. bila pod upitnikom, ali prema riječima šefa momčadi Tota Wolffa, priča se ove godine neće ponoviti i njemački proizvođač automobila nema namjeru još jednom “spašavati” utrku.

“Prošle godine dogovor je postignut prilično spontano. Održali smo sastanak s Chaseom [Careyem] i Seanom [Bratchesom] i za pola sata dogovorili sve oko održavanja VN Njemačke. Međutim, nismo u poziciji nastaviti tako. Vjerujem da se ne bismo trebali uplitati u posao Liberty Medije i Formule 1, ipak je na njima da odlučuju o tome koje staze jesu ili nisu dio kalendara”, rekao je Wolff.

Utrka u Njemačkoj ima veliku važnost za Mercedes. Ove je godine na Hockenheimu obilježeno 125 godina Mercedesovog bavljenja automobilizmom i 200. nastup u Formuli 1, iako rezultatski vikend nije bio uspješan. Dapače, bio je to najgori vikend Srebrnih strijela u ovoj godini. Bez obzira na pozitivne strane održavanja utrke, Wolff inzistira da se Mercedes više neće uplitati.

“Za nas je Velika nagrada Njemačke važna jer Daimler je njemačka kompanija. Svi mi imamo obitelj i prijatelje u Njemačkoj, ali ne možemo se uplitati u tuđe poslove. Možemo sugerirati da uzmu VN Njemačke u obzir, ali Chase treba odlučiti gdje će se voziti.”

“Vjerujem da je stvarno poticajno što postoji toliki interes za domaćinstvom utrka. Liberty ima odličan problem da je ponuda organizatora veća od potražnje i to je dobro za sve, uključujući i timove koji dijele veliki dio nagradnog fonda”, izjavio je Wolff.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Šta će Mercedesu GP Njemačke kad tamo navijaju za Ferrari..i još gomila tulipana za Maxa..bježmo kući u Englesku..Hahahaha!

avatar
Član
scenario 7

Bolje Tursku stavit s ovakvim bolidima…

avatar
Član
svakako

Vidili u mercedesu da im vozači ne znaju vozit na toj stazi pa odustali odmah od nje

avatar
Član
mody

opet vn njemačke he traduicija i treba ostati u kalendatru no neztko mora ispast jer dolazi vietnam još jedna dosadna ulična sjetit cemo se svi ovogodišnje vn njemačke joiš dugo