Mattia Binotto, šef Ferrarija, inzistira kako njegova ekipa neće prebaciti fokus na bolid za sljedeću sezonu. Formula 1 je otišla na ljetnu pauzu, a Ferrari je jedina iz TOP 3 momčadi koja nema pobjedu te se već sada može reći da nisu više u utrci za naslov.

Sebastian Vettel je u poretku vozača 94 boda iza vodećeg Lewisa Hamiltona, a talijanska momčad 150 bodova u poretku konstruktora iza Mercedesa. Ferrarijev bolid SF90 s niskom razinom downforcea nije se pokazao uspješnim ove sezone, ali Binotto je naglasio kako se još neće potpuno okrenuti bolidu za sezonu 2020.

“Trebamo li se potpuno okrenuti bolidu za sljedeću sezonu? Smatram da ne. Pravila sljedeće godine su slična kao i ove te svaki napredak koji napravimo sa SF90 će biti koristan i za sljedeći bolid. Još je ostalo puno utrka te nam je cilj ostvariti pobjedu i popraviti dojam ove sezone.”

Ferrari je u Mađarskoj zaostao minutu za pobjednikom, a Binotto želi nastaviti rad na ovogodišnjem bolidu kako bi riješio sve njegove slabosti.

“Ne bi trebali objasniti kako smo zaostali minutu za pobjednikom u Mađarskoj, nego kako smo prije tjedan dana u Njemačkoj imali najbrži bolid, a na Hungaroringu nismo bili ni blizu vrha.”

“Ova staza je veoma specifična, treba vam maksimalni downforce, a naš bolid je jednostavno slab u tom području. U utrci gubite još više jer u kvalifikacijama maksimalni grip guma maskira nedostatak downforcea.”

“Sada dolaze staze gdje ne morate imati maksimalni downforce tako da očekujemo dobre nastupe na tim utrkama. Do kraja sezone ćemo probati povećati maksimalni downforce na našem bolidu kao i na bolidu za sljedeću godinu,” završio je Binotto.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o