Vozač Ferrarija Charles Leclerc je tijekom prve kvalifikacijske runde u zadnjem zavoju napravio pogrešku, izvrtio se i udario zadnjim krajem u barijeru od guma. Srećom, uspio se vratiti u garažu gdje su mu promijenili zadnje krilo te je mogao nastaviti kvalifikacije. Na kraju je završio četvrti i ispred momčadskog kolege Sebastiana Vettela koji će u utrku krenuti kao peti.

Naravno, nije bio sretan zbog svoje pogreške koju je okarakterizirao kao “nepotrebnu” i “neoprostivu”, te dodaje kako je imao sreće što je uopće mogao nastaviti kvalifikacije.

“Pogreška u Q1 je bila nepotrebna i glupa. To su mi već dvije pogreške u dvije zadnje utrke, prva je oprostiva zbog uvjeta u kojima sam pogriješio, a ova je neoprostiva. Moram dobro analizirati sve ovo što se dogodilo kako se ne bi ponovilo. Imao sam i puno sreće u svemu ovome jer sam mogao završiti kvalifikacije do kraja,” rekao je Charles.

Pored svega, Leclerc smatra kako je u njegovom brzom krugu u Q3 ključnu prednost donio zadnji sektor u kojem je bio puno brži od Vettela te je zbog toga kvalifikacije završio četvrti, odmah ispred Sebastiana.

“Mislim da sam u završnom krugu u Q3 izvukao maksimum, borio sam se s bolidom kako bi izvukao što više brzine. Više nije moglo, te sam zbog toga zadovoljan s tim krugom. U taj zadnji sektor sam ušao malo opreznije zbog prethodne pogreške, ali to nije utjecalo na moju brzinu u tom krugu.”

Leclerc dodaje kako sveukupnom situacijom nije zadovoljan jer su Mercedes i Red Bull bili brži kroz zavoje, što je Ferrarijeva boljka, dok su po snazi motora i maksimalnoj brzini na pravcu bolji od dvije suparničke ekipe. Naravno, u Mađarskoj snaga motora ne igra veliku ulogu, što je rezultat kvalifikacija dokazao.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o