Bez obzira na sve pobjede, rekorde i izuzetna postignuća u Formuli 1, Lewis Hamilton uvijek teži dodatnom usavršavanju. Ako u ovoj sezoni nije zadovoljan jednim segmentom svojih nastupa, onda su to definitivno kvalifikacije.

Britanac se nalazi u vrlo komfornoj poziciji na čelu ukupnog poretka Svjetskog prvenstva Formule 1 i juri prema svom šestom naslovu prvaka svijeta. Ove je godine pobijedio na osam od 12 održanih utrka, ali u kvalifikacijama nema tako dobar skor.

Brzina u jednom krugu inače je bila njegova specijalnost, o čemu svjedoči rekordnih 87 osvojenih pole positiona, ali ove sezone u kvalifikacijama je na omjeru 6-6 protiv svog momčadskog kolege Valtterija Bottasa. Vozači Mercedesa imaju po četiri prve startne pozicije kraj svog imena, a Hamilton bi sigurno volio biti dominantan i u tom pogledu.

“Uvijek postoje stvari koje možete naučiti na utrkama. Iako je naša posljednja utrka prije stanke bila prilično dobra, uvijek postoje područja u kojima možete biti bolji. Na primjer, kvalifikacije nisu bile savršene i to je nešto na čemu trebam poraditi”, rekao je peterostruki prvak svijeta.

Činjenica je da Hamilton nikada u karijeri nije bio u ovako dobroj situaciji prilikom ljetne stanke. Primjerice, prošle godine u ovo vrijeme imao je 24 boda prednosti u odnosu na Sebastiana Vettela, a sada vodi za 62 boda ispred Bottasa i 69 ispred Verstappena.

Uzme li se u obzir da je Lewis po tradiciji bolji u drugom dijelu sezone, za konkurenciju nema baš mnogo dobrih vijesti. Ipak, Hamilton ne želi brzati sa zaključcima.

“Pristup je isti kao i uvijek. Idem utrku po utrku”, poručio je Britanac.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o