Antonio Giovinazzi ne može se baš pohvaliti učinkom u prvoj polovici svoje prve sezone u Formuli 1. Osvojio je tek jedan bod na 12 utrka, ali govoreći o usporedbi s rezultatima timskog kolege Kimija Raikkonena, Talijan je izrazio zadovoljstvo svojim nastupima.

Svoje prve dvije utrke u Formuli 1 Giovinazzi je odradio 2017. godine kao zamjena za ozlijeđenog Pascala Wehrleina u bolidu Saubera. Nakon toga dugo je čekao novu priliku, koja je stigla ove godine u Alfa Romeo Racingu, u svojstvu timskog kolege legendarnog Finca.

U prvom dijelu sezone Raikkonen je osvojio 31, a Giovinazzi tek jedan bod. Talijan je bio uspješniji od momčadskog kolege na samo jednoj utrci, ali usprkos tome, zadovoljan je svojom brzinom.

“Od utrke na stazi Paul Ricard, a čak i ranije, kao u Monaku, uvijek sam bio stvarno blizu Kimija. Mislim da sam u kvalifikacijama na dobroj razini. Mučio sam se u utrkama, ali nakon propuštanja dviju sezona, utrke nisu lagane. No, postajemo sve bolji.”

“Siguran sam da momčad prepoznaje taj napredak i zajednički radimo na tome doista naporno. Momčad mi daje veliku podršku i do sada smo napravili dobar posao. Mislim da su performanse tu, brzina je tu, jedino bodovi nedostaju”, rekao je Giovinazzi.

Priznao je da nije lako uhvatiti pravi ritam utrkivanja nakon dugačke pauze. Viceprvak Formule 3 iz 2015. i viceprvak serije GP2 godinu kasnije, vozio je prve dvije utrke Formule 1 u sezoni 2017. i nakon toga pauzirao sve do ovogodišnje Velike nagrade Australije. U međuvremenu je bio rezervni vozač Ferrarija.

“Nije to lako. Vozio sam dvije utrke 2017. i samo jednu utrku 2018. Bila je to utrka 24 sata Le Mansa, što je opet nešto sasvim drukčije. Nakon toga, vratiti se u Formulu 1, među najbolje vozače svijeta, nije jednostavno.”

“Na početku sezone sam znao da moj cilj treba biti napredak iz utrke u utrku, da moram vratiti osjećaj za utrkivanje i to je ono na čemu radim. Početak je donio više problema, ali na ovim posljednjim utrkama moja brzina mogla se uspoređivati s Kimijevom, tako da trebam biti zadovoljan mojim nastupima”, poručio je Giovinazzi.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
F1 fan

Dečko promijeni sport. Kao mladi vozač bi trebao grist i biti brži od njega a stalno si iza