Odluka Red Bulla o degradaciji Pierrea Gaslya i dovođenjem Alexandera Albona umjesto njega je bila “šokantna i neočekivana” za Gaslya jer mu je govoreno kako će ga zadržati do kraja sezone. To je potvrdio i Christian Horner nakon Mađarske, tj. da im je namjera zadržati Gaslya u njihovom bolidu do kraja godine. A već tjedan dana nakon utrke momčad objavljuje kako će Albon zamijeniti Gaslya, sve u svrhu “testiranja” tko više zaslužuje mjesto u momčadi za iduću sezonu.

“Rano ujutro, oko 8:40, Marko me obavijestio o odluci. Naravno da je bilo vrlo šokantno i bio sam razočaran jer su mi prije toga govorili suprotno. Čak i iza Mađarske su govorili kako ću voziti do kraja sezone te sam im vjerovao.”

Gasly dodaje kako ne zna što je razlog tako nagle promjene razmišljanja, no svjestan je kako svako preispitivanje odluke i neslaganje s istom neće poništiti odluku.

“Nisam gubio vrijeme na razmišljanje o tome, što god rekao neće promijeniti odluku. Sad mi je glavni fokus odvoziti što bolje mogu preostale utrke u Toro Rossu.”

Gasly je imao vrlo slab učinak u usporedbi s Maxom Verstappenom. On je osvojio samo 63 boda, naspram Maxovih 181. Najbolji rezultat mu je četvrto mjesto u Silverstoneu, i to nakon što je Vettel “eliminirao” Verstappena. S druge strane, Max ima dvije pobjede i još tri postolja.

“Mogao sam neke stvari bolje uraditi, tako da sam ja dijelom odgovoran za učinak u prvom dijelu sezone. Ipak mislim da smo svi odgovorni za ovakvu situaciju u poretku nakon prvog dijela sezone.”

“Mislim da bi uspjeli mnogo toga riješiti samo da su mi dali još malo vremena. Mnogo smo toga poboljšali iako je bilo još toga za popraviti. Sad više nema koristi išta raspravljati niti želim o tome išta govoriti, bilo je što je bilo.”

“Ovo mi je jedna dobra lekcija, korisna za ostatak sezone. Sad mi je cilj raditi na sebi i probati promijeniti na bolje one stvari na koje zaista mogu utjecati te biti što bolji u ostatku sezone,” izjavio je Gasly.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o