Formula 1 objavila je fotografije i video testiranja modela bolida za 2021. godinu u zračnom tunelu, a tehnički direktor Pat Symonds izjavio je kako su rezultati testova izvanredni.

Koristeći se sustavom CFD (Computational Fluid Dynamics, u prijevodu “Računalna dinamika fluida”), Formula 1 je u suradnji s FIA-om odradila poveću količinu istraživanja i razvojnog procesa u pogledu novih pravila, koja će stupiti na snagu od sezone 2021. Model novog bolida, napravljen u skladu s novim pravilnicima, testiran je u zračnom tunelu.

Već su ranije bili objavljeni neki crteži i digitalne fotografije, ali Formula 1 je sada po prvi put objavila i video modela i to baš pri testiranju u zračnom tunelu.

Uoči Velike nagrade Njemačke prošlog mjeseca, model bolida u 50-postotnoj veličini s 18-inčnim Pirellijevim gumama testiran je u Sauberovom zračnom tunelu. Dizajn bolida za 2021. podrazumijeva mnogo jednostavnije aerodinamičke komponente, a kao glavni cilj postavljeno je smanjenje troškova i izjednačavanje odnosa između timova. Naravno, pravilnici nisu još sasvim definirani, a rok je kraj listopada ove godine.

Tehnički direktor Formule 1 Pat Symonds objasnio je neke detalje ovog testiranog modela. Očekuje se kako će bočni dijelovi bolida i stražnje krilo ostati isti u finalnom izdanju, dok bi se trebao nastaviti razvoj prednjeg krila.

“Testiranje u zračnom tunelu koje mi provodimo pomalo se razlikuje od onoga što rade timovi. Timovi se koncentriraju na sile koje djeluju na bolid, dok nas zanima kakve su to sile, kako se mijenjaju dok se bolid kreće, a još nam je važnije što se događa s turbulentnim zrakom iza bolida.”

“Postigli smo više od onoga što sam mislio da je moguće kad smo započinjali ovaj projekt. Uz konfiguraciju koju imamo u ovom trenutku, rezultati su izvanredni”, poručio je Symonds.

Jedan od glavnih zadataka za tehničku službu je napraviti bolide koje će biti lakše pratiti od onih aktualnih. Olakšano praćenje bolida trebalo bi dovesti do više pretjecanja i atraktivnijeg utrkivanja, a velika promjena je i povratak “ground effecta” za stvaranje downforcea.

“Naš glavni cilj je smanjiti gubitke pri praćenju drugog bolida. Pojednostavljena aerodinamika pomaže u tome i s trenutnim modelom pri praćenju se gubi 5 – 10% performansi, dok današnji bolidi gube oko 50%. Naravno, to ovisi o konfiguraciji s kojom se vrše testiranja”, izjavio je Nicolas Tombazis, FIA-in voditelj tehničkog odjela za jednosjede.

Formula 1 i FIA nastavit će suradnju s timovima na donošenju novih pravilnika pa bismo kroz sljedeća dva mjeseca trebali doznati sve detalje vezane uz bolide koje ćemo gledati na stazama od 2021. godine.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Davno sam vam rekao da je “ground effect” koncept najbolje rješenje što se tiče praćenja bez gubitka gripa. Ovo je novi hibridni koncept, nije onaj ekstremni sa mini zavjesicama na sidepodsima. Vjerojatno će biti i udobniji za vozače od onog koji je imao jako tvrdi ovjes a bio je i opasan kad bi se bolid iz nekog razloga odigao od tla, tada bi izgubio podtlak koji ga je “lijepio”za pistu i došlo bi do izlijetanja.