Izvršni direktor Formule 1 Chase Carey izjavio je kako Liberty Medija napreduje u pregovorima s gradskim vlastima Miamija oko organizacije utrke. U prošlosti, pregovori nisu išli zadovoljavajućim tokom jer je Liberty Media htjela postaviti utrku u lučkom dijelu grada gdje je i riva za šetače.

Ta odluka se nije svidjela lokalnim vlastodršcima koji su odmah svoje mišljenje predstavili Liberty Mediji. Ipak, čini se kako je otpor lokalnih stanovnika i ostalih interesnih skupina stvar prošlosti. Promotor RSE Ventures je odlučio preseliti lokaciju na područje gdje se nalazi igralište za football Hard Rock. Lokacija je u većoj mjeri pogodna za organizaciju te iziskuje manje pregovora s lokalnim zajednicama. Na prvi pogled se čini kako lokacija uz stadion ima puno manje privlačnosti nego riva, ali i predstavlja jedinu šansu za F1 da se probije na Floridu.  Chase Carey je, govoreći o novostima oko dovođenja utrke u Miami, naglasio kako je predstavljanje još jedne F1 utrke u Americi prioritet.

“Bili smo prilično otvoreni što se tiče naših namjera oko organizacije F1 u Americi. Naša publika koja nas prati putem malih ekrana je prilično porasla ove sezone. Ovdje u Americi ima više fanova nego što ljudi misle. Jako smo uzbuđeni zbog otvaranja novih mogućnosti. Pričali smo i prije o uvođenju utrka na atraktivne lokacije poput Las Vegasa i Miamija.”

Osvrnuo se i na raspored utrka u kalendaru sljedeće godine.

“Očekujemo potvrdu kalendara za sljedeću godinu u sljedećih nekoliko tjedana. Mislim da je većinom oblikovan.”

Najavio je i povećanje broja utrka u sljedećih nekoliko godina, ali samo za određen broj kako se vozači ne bi preopteretili.

“Općenito gledajući, očekujemo porast broja utrka u sljedećih nekoliko godina. Naravno, broj je do jedne mjere ograničen, ali mislim da neće biti previše utrka. Kada predstavimo novi kalendar, podrobnije ćemo najaviti neke utrke.”

Kaže kako očekuje porast prihoda od popratnih sadržaja uz utrke i cjelokupne organizacije trkaćih vikenda. Naglasio je kako izvor prihoda predstavljaju i dogovori koji sežu još iz vremena kada je sportom presjedao Bernie Ecclestone.

“Nije svaki događaj isti, neki se po razlikuju po iznosu prikupljenih prihoda. neki događaji posjeduju određenu razinu zrelosti i povijesti koja ide uz nju. No, i dalje takve događaje smatramo vrijednim izvorom prihoda za nas.”

“Dodavanje nekoliko utrka je faktor. Uzbuđeni smo zbog velikog opsega potraživanja od strane određenih skupina i brojem lokacija gdje želimo održati vikend. Potraživanje nam jako puno znači.”

Dodaje kako puno cijeni stare staze na kojima se i dan danas voze utrke, ali i da je otvoren za nove mogućnosti za organizaciju.

“Cijenim organizacije povijesnih utrka. No isto tako je bitno iskoristiti prilike za uvođenje novih utrka ako postoji potražnja,” zaključio je Carey.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

bernie j uništio f1 čim je proširio na aziju. kazu da ce biti vn saudi aranbije sta cen nam te utrke tamo, nema gledatelja pa ni ova nova nece bit dobra u vietnamu brzas ulična a la baku,,, miami ne znam bolje da vrati u las vegas ili phoenx, phoenix je bila opasna ulična utrka jedna greska i zid ,,ali brkonja zeli miami