Iz Formule 1 stigla je službena potvrda kako će Velika nagrada Meksika ostati u kalendaru minimalno do kraja 2022. godine.

Na konferenciji za medije, održanoj 8. kolovoza u Mexico Cityju, potpisan je dogovor između Formule 1, promotora eventa CIE-a (Corporacion Interamericana de Entretenimiento) te čelnika Mexico Cityja, kojim je zagarantirano održavanje Velike nagrade Meksika u sklopu Svjetskog prvenstva Formule 1 barem do 2022. godine.

Autodromo Hermanos Rodriguez prvi je put ugostio Formulu 1 1963. godine, a poznato je da u Meksiku ne nedostaje fanova automoto sporta. Od povratka meksičkog Grand Prixa u Formulu 1 2015. godine, utrku je posjetilo čak milijun i 300 tisuća gledatelja.

Ove godine utrka u Meksiku proslavit će svoje 20. izdanje, a od 2020. ponijet će službeni naziv Mexico City Grand Prix zbog velike podrške gradskih vlasti.

Čelni čovjek Liberty Medije, Chase Carey: “Zadovoljni smo zbog produljenja partnerstva s Mexico Cityjem, koji će biti domaćin Velike nagrade Meksika u Formuli 1 barem do 2022. godine. Od povratka u kalendar Prvenstva, ova se utrka pokazala izuzetno popularnom među publikom i navijačima, ne samo u Meksiku, već u cijelom svijetu.”

“Dokaz tome je i činjenica da je promotor dobio FIA-inu nagradu za najbolji event, ni manje ni više, nego četiri puta zaredom. Veselim se ponovno vidjeti gomilu ljudi na stazi braće Rodriguez od 25. do 27. listopada ove godine.”

Na stazi u Meksiku čak se pet puta u povijesti odlučivalo o prvaku svijeta, a prošle je godine svoju petu titulu upravo na toj lokaciji potvrdio Lewis Hamilton.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

yessssssssssssssssssssssssssssssssss staza je odlična najbrza u kalendaru puno publike bnaš mi je drago šta ostaje mexico je 1 pp broju gledatelja zestoka amosfera,,,