Frederic Vasseur, šef momčadi Alfa Romeo Racing, optimističan je uoči drugog dijela sezone i uvjeren da bi se njegovi vozači mogli ravnopravno boriti s McLarenovim snagama.

Alfa je prvi dio sezone zaključila prilično dobro. Kimi Raikkonen završio je posljednjih pet utrka među deset najboljih, iako su na Velikoj nagradi Njemačke i on i timski mu kolega, Antonio Giovinazzi, ostali bez bodova zbog nepravilnosti s kvačilom na njihovim bolidima.

Nakon što je momčad uložila žalbu, rasplet te situacije još nije poznat. Odluka će biti donesena u Parizu 24. rujna, ali Frederic Vasseur vjeruje da njegova momčad još može napredovati u konstruktorskom poretku, bez obzira vrate li joj bodove s Hockenheima. Trenutno je Alfa na sedmom mjestu, sedam bodova iza Renaulta te čak 50 bodova iza četvrtoplasiranog McLarena.

“Konstantnost je važna u sredini poretka. McLaren je stalno tu negdje, ali nadam se da ćemo moći pružiti borbu McLarenovim vozačima u drugom dijelu sezone. Moramo biti konstantni. Moramo imati bolide u bodovima svakog vikenda i to oba bolida, po mogućnosti.”

Prilično hrabra izjava, znamo da li je Kimi osvojio 31 od Alfina 32 boda ove sezone. Antonio Giovinazzi samo je jednom bio među osvajačima bodova i to na desetom mjestu, naravno ne računamo li Njemačku, kada je utrku završio na osmom mjestu.

“Mislim da možemo biti optimistični. Napravimo li usporedbu s Barcelonom, gdje smo bili u velikom zaostatku, od tog trenutka u sezoni konstantno smo napredovali. Naporno radimo na nadogradnjama bolida i tim putem moramo nastaviti sve do kraja sezone”, rekao je Vasseur.

Raikkonen je na Velikoj nagradi Mađarske osvojio vrlo dobro sedmo mjesto, suprotno predviđanjima da staza Hungaroring neće biti dobra za Alfa Romeo.

“Nisam bio vrlo optimističan prije Budimpešte jer mislim da to nije najbolja konfiguracija staze za nas, ali Kimi je u utrci odradio fantastičan posao. Imao je brzinu otpočetka. Ključan je za nas bio dobar start, kada se našao ispred Grosjeana. Znali smo da će brzina u utrci biti problem za Haas pa je bilo važno da se nađemo ispred njih.”

“Kimi je čak zadržao Mercedes iza sebe, što je bila prilično lijepa situacija. Uspio je zadržati Bottasa pet ili šest krugova. Mislim da je to bio dobar korak naprijed za nas. Bilo je teških trenutaka u prošlim tjednima, a ovo je bio dobar osjećaj za cijelu momčad prije pauze”, poručio je Vasseur.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o