Iz Alfa Romeo Racinga stigla je potvrda onoga što je bilo i najavljeno. Momčad je službeno uputila žalbu na kazne koje su određene Raikkonenu i Giovinazziju po završetku Velike nagrade Njemačke.

Kimi Raikkonen završio je utrku na sedmom mjestu, odmah ispred timskog kolege Antonija Giovinazzija, no obojici je nekoliko sati nakon utrke određena vremenska kazna od 30 sekundi, zbog određenih nepravilnosti u funkcioniranju kvačila prije starta utrke.

Te kazne izbacile su oba Alfina vozača iz kruga osvajača bodova, a profitirali su Mercedesov Lewis Hamilton i Williamsov Robert Kubica, koji su naknadno promovirani na devetu i desetu poziciju. Za Williams je to značilo i prvi bod ove sezone.

Međutim, priča nije gotova jer je šef Alfine momčadi, Frederic Vasseur, odmah najavio žalbu na tu odluku, a najavljeno je i ispunio u četvrtak prije početka Velike nagrade Mađarske.

U Švicarskoj momčadi smatraju kako imaju dokaze koji će promijeniti odluku. Tvrde da vozači nisu stekli prednost u toj situaciji, a da je na funkcioniranje kvačila utjecao vanjski čimbenik koji momčad nije kontrolirala.

Još nije poznato kada će FIA odlučivati o žalbi.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
rolu

Držim fige jer su zaslužili bodove . Ali sumnjam da će a moram to reći mafija popustiti . Mislim da rijetko mijenjaju svoje odluke.