Claire Williams, šefica momčadi Williams, smatra kako je njezina momčad blizu novog dogovora s Mercedesom oko isporuke motora. Trenutni ugovor ističe na kraju sljedeće sezone te se trenutno završavaju zadnji detalji oko novog dogovora. U medijima su se nedavno pojavila nagađanja kako Williams razmišlja o promjeni na Renaultove motore, međutim, momčad iz Groovea ističe kako nije imala nikakve kontakte s francuskim dobavljačem.

“Vidjela sam spekulacije. Nismo i nećemo razgovarati s Renaultom. Pregovaramo s Mercedesom i dogovor je jako blizu te očekujemo nastavak dobre suradnje s njima od 2021. nadalje.”

“Iz Mercedesa nam daju podršku te svi znaju da je Toto Wolff započeo F1 karijeru u našoj momčadi i samim time imamo fantastičan odnos s njim”, izjavila je Claire Williams.

Jedan dio partnerstva koji još treba dogovoriti je hoće li Mercedes momčadi iz Groovea isporučivati i ostale komponente, poput mjenjača i ovjesa.

“Prošli smo proces evaluacije prošle godine te isto radimo i sada, unatoč teškim zimskim testiranjima. Razmatramo koja je najbolja opcija za nas jer je ovo velika i važna odluka. Ubrzo ćemo donijeti odluku hoćemo li sami proizvoditi svoje komponente ili ćemo imati dobavljača, bio to Mercedes ili netko drugi”, završila je Williams.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o