Nedavno se svijetom Formule 1 “zakotrljala” priča o povratku nadolijevanja goriva u sport, a Max Verstappen Valtteri Bottas ne bi imali ništa protiv…

Predsjednik Svjetske automobilističke federacije Jean Todt nedavno je pozvao čelnike Formule 1 da promisle o vraćanju nadolijevanja goriva u sport, prilikom donošenja novih pravilnika za sezonu 2021.

Nadolijevanje goriva za vrijeme zaustavljanja u boksu posljednji smo put gledali 2009. godine, a nizozemski vozač u redovima Red Bulla kaže da bi podržao uvođenje nadolijevanja goriva, ako bi to značilo vožnju punom snagom u većem dijelu utrka.

“Da, zašto ne? Preferiram vožnju punom snagom umjesto štednje guma i goriva. Primjerice, mi smo u Austriji vozili punom snagom. Naravno, stvari bi se razlikovale od utrke do utrke i ne znam bi li povratak nadolijevanja goriva učinio Formulu 1 boljom”, rekao je Verstappen.

Nadolijevanje goriva zabranjeno je u Formuli 1 kako bi se smanjili troškovi, a smatralo se da će to povećati broj pretjecanja u utrkama jer se vozači više neće toliko oslanjati na strategiju, već će morati rivale napadati na stazi.

Valtteri Bottas, vozač Mercedesa, smatra da bi uz povratak nadolijevanja goriva ključna stvar bila mnogo manja težina bolida. Danas je u utrkama dozvoljeno imati do 105 kilograma goriva, a mnogi vozači tijekom utrke moraju paziti na potrošnju.

“Ako bismo imali lakše bolide, to bi bilo bolje za sve. Za utrkivanje, gume i sve ostalo. Što god bismo mogli napraviti da bolidi postanu lakši, to bi bio bonus i mnogo bismo više uživali u utrkama. I mi vozači i svi ostali”, rekao je Finac.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mika.KA

bezveze!!!
ma kakvo nadoljevanje goriva!
ne da ce onda cuvati gume nego i stedjet ce gorivo.

avatar
Član
ferrari 012

To bi bilo odlično otvorilo bi milijun strategija različitih. Nitko nebi znao tko je s koliko goriva startao i kad će morat u box. Mogli bi cijelu utrku voziti na 100% snage i to opet dovodi do mogučnosti kvara PU. Sve u svemu ukinuti ta 3 motora po sezoni i dati im da izvlače maksimum iz bolida.

avatar
Član
mika.KA

i onda opet nemas utrkivanje na stazi nego igranje taktikama

avatar
Član
mody

i ja isto jer se sve svodi na taktiku i čuvanje sve se zna unaprijed