Verstappen: Charles će ove godine doći do prve pobjede u F1

Max Verstappen i Charles Leclerc već su danas zvijezde Formule 1, ali po mišljenju mnogih, to su vozači koji bi mogli obilježiti naredno desetljeće ili dva u ovom sportu. Hoće li postati veliki rivali ili ne, vrijeme će pokazati, ali na Velikoj nagradi Austrije doživjeli su svoj prvi veliki međusobni obračun, koji je odlučivao o pobjedniku utrke.

Leclerc je u svom Ferrariju vodio od starta i činilo se da je na dobrom putu prema prvoj pobjedi u karijeri, no druga polovica utrke u potpunosti je pripala Maxu Verstappenu u Red Bull Hondi. On se izvrsno probio do drugog mjesta, a onda tri kruga prije kraja utrke preuzeo vodeću poziciju od Leclerca.

Pretjecanje je bilo na rubu regularnosti, o čemu svjedoči i dugotrajno vijećanje sudaca nakon utrke, ali na kraju je sve prošlo bez kazni. Nizozemac ne misli da će ta situacija negativno utjecati na njegov odnos s Charlesom.

“Sve je u redu između nas. Bilo je sve u redu već nakon saslušanja kod sudaca. Mi smo vozači utrka, a Charlesa poznajem dugi niz godina. Siguran sam da će on već ove godine doći do svoje prve pobjede”, izjavio je Verstappen.

“Ovakve stvari morate prihvatiti, iako je razočaravajuće izgubiti prvu pobjedu u posljednjih nekoliko krugova. I ja sam u karijeri imao poraza koji su bili vrlo bolni. To se događa u sportu, ali kao što sam rekao, Charles je odličan vozač. Napravit će mnogo i mislim da je još 15 ili 20 godina utrkivanja pred nama.”

Verstappenu je ovo bila šesta pobjeda u karijeri. Prvu je ostvario na Velikoj nagradi Španjolske 2016., jednu je dohvatio u Maleziji, a po dvije pobjede ima u Meksiku i Austriji.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Kako sam se u međuvremenu informirao Charles je mnogo talentiraniji i prirodno brži vozač od Maxa. Maxa “krasi” agresivnost i sklonost trikovima koji su na rubu ili izvan regularnosti. To mu se i dopušta i tako će to ići dok jednom nekome ne prisjedne.

F1 fan

10 od 9 duela kotač uz kotač max njega dere. Bez obzira tko napada ili brani poziciju.

F1 fan

10 od 10

scenario 7

Meni se čini da ako Charles slučajno vidi Maxa da pokušava s vanjske u Silverstoneu, gotov je. Hahahahahahah.. Bit će tu još svega sigurno.

mody

zaslužio je

mironet

Kako Alonso ono kaže, “KARMA”

Related Posts