Vozač Red Bulla Max Verstappen osjeća kako je bio blizu svog prvog pole positiona da nije napravio pogrešku u zavoju 8. Ovako će Lewis Hamilton krenuti kao prvi u sutrašnju utrku.

Uz malu pomoć kvarova na oba Ferrarijeva bolida u prvi plan u borbi za prvu startnu poziciju iskočili su Hamilton i Verstappen. Verstappena su samo tri desetinke sekunde dijelile od prvog pole positiona u karijeri. Ipak, pozitivno je da je završio ispred jednog Mercedesa, onog Valtterija Bottasa koji je bio treći.

“Mogli smo biti puno bliže. U zavoju 8 sam izašao malo šire te podnicom zagrebao po pasici i tako sam izgubio nešto vremena. U svakom slučaju, zadovoljan sam postignutim rezultatom.”

“Naravno, možemo samo nagađati bi li uspio završiti prvi bez te pogreške, no nije sve naslućivalo da ćemo završiti ovako visoko. Ferrariji su sve do Q3 bili jako brzi, a meni je u Q1 i Q3 nedostajalo nešto prianjanja,” rekao je Max.

U jednom trenutku tijekom Q2 je izgledalo da je Verstappen u problemu jer je javio kako bolid gubi snagu. Vratio se u garažu, momčad je popravila kvar te se na mekim gumama vratio na stazu.

“Pokušao sam s nekim drukčijim postavkama kad sam krenuo u brzi krug, međutim samo se pogoršalo, motor je ostao bez pogona, i nije mi preostalo drugo nego se vratiti u garažu. Kad sam se vratio u garažu opet je sve bilo uredu i mogao sam opet na stazu. Nažalost, morao sam na mekim gumama odvoziti krug, što mi je žao jer sam htio pokušati strategiju s srednje mekim gumama.”

“U utrci smo inače malo bolji. Nadam se da ćemo uspjeti u početnoj fazi držati korak za Lewisom te tijekom utrke doći u priliku boriti se s njim za pobjedu. To bi bilo dobro,” zaključio je Verstappen.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
klepesina

Jesi al na playstationu 2