Pobjednik prošle utrke u Austriji, Red Bullov Max Verstappen, dosta se loše proveo u petak na slobodnim treninzima za Veliku nagradu Velike Britanije. Rekao je čak da mu je to bio jedan od najgorih petaka u sezoni…

Prvi slobodni trening, koji nije bio neko mjerilo što se rezultata tiče, Verstappen je završio na trećem mjestu. Najbrži je bio njegov timski kolega Pierre Gasly, a drugo vrijeme imao je Valtteri Bottas u Mercedesu. Na drugom slobodnom treningu, koji je ipak realniji pokazatelj odnosa snaga, Max je osvojio sedmu poziciju. Za najbržim Bottasom kasnio je više od osam desetinki sekunde.

Nizozemac se dosta mučio s gumama na novoasfaltiranom Silverstoneu, a kao i mnogim drugim vozačima, probleme mu je stvarao prilično jaki vjetar.

“Kad staza ima novi asfalt, uvijek vam treba vremena da naučite kakva je razina prianjanja. Pomalo je neravan na nekim mjestima i to je šteta, ali gripa ima i to je uvijek dobro. To vozači vole.”

“Bilo je dosta vjetra i stvarno nije bilo lako voziti. Nismo pronašli dobar balans bolida i to nam je dodatno otežalo stvari”, objasnio je situaciju na stazi vozač Red Bull Racinga.

Na pitanje je li u bolidu osjećaj bio sasvim drukčiji nego prilikom pobjede u Austriji, Verstappen je odgovorio:

“U ovom trenutku jest. Rekao bih da mi je ovo bio jedan od najgorih petaka ove godine. Moramo se baciti na posao, ali obećavajuće je što smo ipak bili prilično blizu Mercedesu i Ferrariju, tako da potencijal postoji.”

Doista se rijetko ove sezone događalo da je Gasly bio brži od Verstappena, kao što je bio slučaj na prva dva treninga Velike nagrade Velike Britanije. No, ozbiljne stvari kreću u subotu s kvalifikacijama od 15 sati.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o