Šef Alfa Romea Frederic Vasseur izjavio je kako njihov vozač Antonio Giovinazzi nije pod pritiskom zbog samo jednog osvojenog boda u prvenstvu. U pojedinim utrkama nije imao dovoljno sreće, a u Silverstoneu je odustao nakon izvrtanja prouzrokovanim problemom na zadnjem kraju bolida. Taj svoj jedini bod osvojio je desetim mjestom na utrci u Austriji.

Vasseur je zadovoljan napretkom mladog Talijana. Posebno se iskazao u kvalifikacijama jer je u posljednje četiri utrke tri puta startao ispred iskusnijeg kolege Kimija Raikkonena.

“Mislim da odrađuje dobar posao u kvalifikacijama. U jednom krugu ima tempo vrlo sličan Kimijevom. Nisam zabrinut trenutnom situacijom jer radi solidan posao. Osvojio je bod u Austriji, bio je vrlo konkurentan u Silverstoneu. Niti ja niti momčad mu ne stvaramo pritisak. Vrlo sam strpljiv,” izjavio je Frederic.

U Silverstoneu je Kimi osmim mjestom osvojio bodove po sedmi put u deset dosadašnjih utrka te je s tim bodovima osigurao šesto mjesto za momčad u poretku konstruktora.

“Vrlo dobra utrka. Kimi je bio odličan, imao je solidnu brzinu te je donio dodatna četiri boda. Sve u svemu, ostvarili smo dobar korak naprijed.”

Vasseur je najavio kako će donijeti neke nove nadogradnje za sljedeće utrke kako bi momčad ostvarila bolje rezultate prije ljetne pauze.

“Donosimo neke nadogradnje za Mađarsku, a neke i za Njemačku. Donesu li nam koju desetinku bit ćemo vrlo zadovoljni,” zaključio je Vasseur.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o