Sudeći po rezultatima ostvarenim na slobodnim treninzima u petak, brzinu koju je imao na Red Bull Ringu, Ferrari nije uspio prenijeti na Silverstone. Charles Leclerc i Mattia Binotto tvrde da momčad ima mnogo posla kako bi mogla parirati Mercedesu na duže staze.

Zaostatak od samo dvije desetinke za Valtterijem Bottasom na drugom slobodnom treningu ne otkriva pravu sliku. Ferrari u jednom brzom krugu možda nije toliko lošiji od Mercedesa, ali u simulaciji utrke procjenjuje se da taj zaostatak raste na sedam desetinki po krugu. Leclerc kaže da je glavni problem ponašanje bolida u sporijim zavojima.

“Bio je to prilično težak dan za nas. Testirali smo mnogo toga i mislim da naša brzina za kvalifikacije nije tako loša, ali sa simulacijom utrke smo se prilično mučili. Moramo na tome poraditi, posebno na ponašanju prednje lijeve gume. Prednjih guma općenito, ali nadam se da ćemo tijekom subote napraviti značajan korak naprijed”, kaže Leclerc.

Po mišljenju šefa Ferrarijeve momčadi, posljednji sektor staze Silverstone najviše je štetio crvenim bolidima. Taj sektor uključuje i sporu kombinaciju lijevog i desnog zavoja, prije posljednjeg zavoja u krugu.

“Bilo je mnogo podupravljanja, a to podupravljanje štetilo je gumama prilikom vožnje s punim spremnikom goriva. Mislim da se moramo fokusirati na to i riješiti problem brzog trošenja prednjih guma”, izjavio je Mattia Binotto.

Sebastian Vettel imao je četvrto vrijeme drugog slobodnog treninga. Bio je dvije i pol desetinke sporiji od momčadskog kolege.

“Imamo još nešto vremena do nedjelje i definitivno možemo napraviti neke stvari. Petak nam daje priliku da testiramo i mislim da smo to danas napravili. Neke stvari nisu funkcionirale i sada je važno da u subotu zaigramo na pravu kartu.”

Vettel je prošle godine pobijedio na Silverstoneu, dok Leclerc vozeći za Sauber nije uspio doći do cilja.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Ma ja ovo ništa ne razumijem..Hej Mercedes, Mika KA, daj mi ovo objasni..