Tehnički direktor Racing Pointa, Andy Green, javno je podržao Lancea Strolla, koji konstantno ostvaruje izuzetno slabe rezultate u kvalifikacijama. Već 13 utrka zaredom nije se uspio maknuti iz prve kvalifikacijske runde.

Kanadski vozač ima ogromnih problema tijekom subotnjih poslijepodneva. Devet puta u ovoj sezoni započeo je kvalifikacije u svom bolidu Racing Pointa pa svih devet puta zapeo već u Q1. Da nije problem u bolidu pokazuje njegov timski kolega Sergio Perez, koji je čak ušao u Q3 na utrkama u Australiji i Azerbajdžanu, a još četiri puta bio je sudionik druge kvalifikacijske runde.

“Nitko ne poriče da Lance ima problema tijekom subotnjih kvalifikacija, on to i sam priznaje, ali moramo ipak situaciju sagledati iz drugog kuta. Riječ je o vozaču koji je u ranoj fazi svoje karijere, a na drugoj strani garaže ima vrlo zrelog i iskusnog vozača”, kaže Green.

Nakon tih očajnih kvalifikacija teško je u utrkama napraviti neki značajniji rezultat. Strollu su najbolja ostvarenja ove sezone deveta mjesta na utrkama u Australiji, Azerbajdžanu i Kanadi. U ukupnom poretku drži 16. poziciju, a Green se nada da će Kanađanin poboljšati svoje rezultate na nadolazećim utrkama.

“Na svakoj utrci, za svaku sesiju dajemo mu zadatke. Govorimo mu na što mora paziti, kako da bude što bolji. On to razumije i razlike su uvijek vrlo male.”

“Radi se o nevjerojatno talentiranom vozaču, to smo vidjeli nebrojeno puta, ali u ovom slučaju mu nedostaje iskustva. Kad stekne potrebno iskustvo i vjeru u svoje mogućnosti, vidjet ćete da će smanjiti zaostatak za Checom, a možda postati i brži od njega.”

“Dakle, mi smo uvjereni da on to može i da mu samo treba dati nešto vremena”, poručio je tehnički direktor Racing Pointa Andy Green.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Checo ima problema sa ponašanjem ..disciplinom ali je jako dobar vozač. Stroll?..Ne znam što bih vam rekao..ništa posebno, ima takvih vozača na tone..