Službeno je potvrđeno, sljedeća sezona Formule 1 bit će otvorena na stazi Albert Park u Melbourneu 15. ožujka 2020.

Formula 1 slavit će 2020. godine 70. obljetnicu od pokretanja Svjetskog prvenstva, a sezonu će otvoriti “Rolex Australian Grand Prix” na stazi Albert Park u Melbourneu. Bit će to 25. izdanje Velike nagrade Australije na toj stazi, koja je u kalendaru Formule 1 neprekidno od 1996. Utrka će se ponovno održati tijekom produženog vikenda zbog blagdana kojeg Australci nazivaju Labour Day, od 12. do 15. ožujka 2020.

“Drago nam je što možemo objaviti da će, kao i mnogo godina unatrag, sljedeća sezona Svjetskog prvenstva Formule 1 započeti u Melbourneu”, poručio je čelni čovjek Formule 1 Chase Carey.

“Albert Park jedna je od najpopularnijih lokacija u kalendaru, a cijene ju svi koji rade u Formuli 1. Doček koji za Formulu 1 naprave australski fanovi nešto je doista jedinstveno i posebno. Nema boljeg mjesta za otvaranje sezone 2020., koja će biti vrlo značajna jer sport slavi svoju 70. obljetnicu.”

Naravno, takvom odlukom oduševljeni su i organizatori Velike nagrade Australije. Ovako je to prokomentirao CEO australskog Grand Prixa Andrew Westacott.

“Održavanje 25. utrke Formule 1 u Melbourneu priziva uzbuđenje i zanimanje. Rekli su 1996. – Melbourne, kako odlično mjesto za utrkivanje!”

“Imamo najbogatiji program na stazi od svih eventa u kalendaru Formule 1, a nudimo i ogromnu količinu kvalitetne zabave van staze. Za svakoga se nađe ponešto i to je događaj kojeg jednostavno treba doživjeti.”

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

staza je lijepa oko jezera ali nesjecam se dasmo ikad gledali tu dobru utrku, teško je za pretjecati adelaide je bio bolji