Haas neće donositi nikakve odluke vezane uz vozačku postavu za 2020. godinu sve do kraja ljetne stanke, potvrdio je šef momčadi Günther Steiner.

Kevin Magnussen ima dvogodišnji ugovor koji ističe na kraju 2020., dok ugovor Romaina Grosjeana s američkom momčadi završava na kraju ove sezone.

Loša forma Haasa u ovoj sezoni potaknula je pitanje eventualnih promjena u vozačkoj postavi, možda već tijekom ove sezone ili uoči početka sljedeće, ali Steiner je poručio da planovi za budućnost u kontekstu vozača još nisu napravljeni.

“Kao i uvijek, što ćemo napraviti za sljedeću godinu, odlučit ćemo nakon ljetne stanke”, rekao je Steiner, a na pitanje hoće li obojica vozača ostati u momčadi do kraja ove sezone odgovorio je: “Nakon stanke bit će poznato sve o našim vozačima.”

Novinare je zanimalo očekuje li od Grosjeana da popravi razinu svojih nastupa, želi li zadržati mjesto u momčadi. On je, naime, osvojio tek dva boda u deset utrka i drži slabo 17. mjesto u poretku vozača.

“Vozači uvijek moraju pokazati za što su sposobni da bi osigurali mjesto, tako da to neće biti ništa novo za njega”, rekao je Steiner.

Mjesto Haasovog testnog vozača trenutačno drži mladi Brazilac Pietro Fittipaldi, ali Steiner je prilično sumnjičav prema angažiranju novaka, iako postoje pozitivni primjeri u nedavnoj prošlosti.

“Želimo li riskirati angažiranjem rookie vozača? Ove godine McLaren je prihvatio taj rizik i to je bilo vrlo uspješno jer Lando dobro obavlja posao, on je vrlo brz. Međutim, stvari mogu poći po zlu i onda se teško izvući iz te situacije.”

“Takvu odluku je vrlo teško donijeti jer donosi veliki rizik. Naravno, to je velika prilika, ali s njom dolazi i veliki rizik. Kao momčad bismo mogli napraviti tako nešto, ali ne znam želimo li to. Ove nam godine sigurno ne bi pomoglo da imamo novaka jer smo kao momčad pomalo izgubljeni”, izjavio je šef Haasove momčadi.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o