Šef McLarena Andreas Seidl tvrdi kako mnogo zasluga za formu momčadi u posljednjim utrkama zaslužuju prošlogodišnji vozači Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne. Iako je taj dvojac dosta lošeg pretrpio zbog slabe forme McLarena u vrijeme kad su oni vozili, Seidl misli kako je njihov rad na otkrivanju problema i traženju rješenja za iste jedan od razloga probuđene forme momčadi u dosadašnjem dijelu sezone.

Priznaje i kako nije očekivao da će u ovom trenutku biti četvrta momčad po brzini, odmah iza standardne velike trojke: Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla.

“Mislim da nitko u momčadi nije očekivao da ćemo nakon kraja 2018. i devete najbrže momčadi biti u situaciji da smo trenutno četvrta najbrža momčad. To samo pokazuje kako se mukotrpan rad na napredovanju isplatio. Tome su pomogli i prošlogodišnji vozači Stoffela i Fernando koji su momčadi dali mnogo korisnih informacija o manjkavostima bolida. Sve to nam je koristilo da se nađemo u situaciji u kojoj smo trenutno,” rekao je Seidl.

Unatoč dobrom dosadašnjem dijelu sezone i prednosti od 20 bodova ispred petoplasiranog Renaulta, Seidl je svjestan kako se situacija vrlo brzo može okrenuti naglavačke.

“Cilj nam je nastaviti s razvijanjem bolida. Želimo biti sigurni kako ćemo ostati četvrti u prvenstvu. Stvari se mogu brzo okrenuti protiv nas te je zbog toga stalan napredak nužan kako bi se zadržali tu gdje jesmo. I dalje tražimo načine kako poboljšati bolid i eliminirati preostale manjkavosti.”

“Zasluženo smo tu gdje jesmo. Ipak, moramo biti iskreni i reći da nismo bili četvrta najbrža momčad do utrke u Francuskoj te smo četvrto mjesto u poretku držali zbog boljeg razumijevanja guma, strategije i bolje pouzdanosti u odnosu na konkurenciju,” zaključio je Seidl.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

I ja mislim da su zaslužni..zbog toga što su otišli i dali priliku Norrisu i Sainzu.