Šefovi F1: Verstappen i Leclerc su glavne zvijezde sezone 2019.

Predsjednik Formule 1, Chase Carey, pohvalio je mladu generaciju vozača Formule 1, posebno Maxa Verstappena i Charlesa Leclerca.

Iako je Lewis Hamilton pobijedio na većini utrka ove sezone, najzanimljivije situacije su se događale nešto dalje na gridu. Verstappen i Leclerc su zaslužni za neke od najzanimljivijih trenutaka ove sezone, kao što je njihov dvoboj za pobjedu u Austriji i borba za poziciju samo jednu utrku kasnije, u Velikoj Britaniji.

Carey smatra kako su to situacije koje opisuju istinsko utrkivanje i ono za čime obožavatelji žude, te da su to stvari koje svi žele vidjeti ove godine.

“Kada se osvrnemo na protekli dio sezone, glavne uloge su igrali vozači mlade generacije,” izjavio je šef F1 i Liberty Medije.

“Borbe između Verstappena i Leclerca su divan primjer zašto fanovi vole ovaj sport. Zahvaljujući našim naporima i ulaganjima u niže klase, mladi talenti različitih profila dolaze u Formulu 1.”

Nakon prvih deset utrka sezone 2019, Verstappen je treći, a Leclerc peti u ukupnom poretku vozača.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
svakako

Ma ne, glavne zvijezde 2019 su 16ki svjetski nepobjedivi prvak Hamilton i njegov glavni konkurent Vettel koji se pogubio i ne moze naci izlaz jer nezna vozit pod pritiskom i radi gluposti a za to krivi svoju momčad.

klepesina

Uvjek je bilo od kako je svjeta sampion je prva zvjezda svakog sporta pa i u f1 jer kako moze biti neko zvjezda a jos nije pobjedio nit jednu trku tu i tamo bljecne pola trke i tu ga vezi za zvjezdu se treba dokazat

svakako

Šta?

scenario 7

Jel mi moze netko pojasnit ovaj dio : “Zahvaljujući našim naporima i ulaganjima u niže klase, mladi talenti različitih profila dolaze u Formulu 1.” Na koji je to točno način Liberty grupa utjecala na dolazak mladih vozača u F1? Znam da je prije početka sezone 2017. Liberty grupa kupila prava na GP2 natjecanje, koje je nakon toga doslovno samo preimenovala u F2. Malo su unaprijedili F3 i F4 u 12 zemalja, ali većina toga je već postojala. Ne postoji nikakva regulativa koja kaže da timovi moraju uzeti mlađeg vozača, nego timovi sami odlučuju kroz programe razvoja itd.. Timovi kao npr.… Read more »

ferrari 012

Pa naravno da je dobro vidjeti mlade lavove u borbi. Još da se npr Bottas pridruži pa Noris Rici bilo bi jako zanimljivo. Ovo krstarenje do pobjede je predosadno. Ne znam kak nekima to tako može biti zanimljivo.

klepesina

A da su uloge zamjenjene bili ti tada smetalo krstarenje …I dont think so

ferrari 012

Prijatelju dragi ne bi jer kako je Vettel osvajao titule i sad Ham to je smjesno bez borbe bez icega…. Neka daju Verstappenu Botasov bolid ili Lecu… Kad je Rosberg pokazao zube neki su plakali ko p… zato nemoj kenjati. Volim Ferrari bez obzira ko vozio za njega al isto tako želim da dokaže da je najbolji a ne da se zna unaprijed što će biti

Desmosedici

Vettel je tada vozio za Red Bull a ne Ferrari. Mi nemamo ništa sa tim njegovim “zločinom”. Jedine dvije takve Ferrarijeve sezone u povijesti su 2002.g. i 2004.g. Sve ostalo se dobijalo u pravoj, neizvjesnoj borbi do kraja sezone. Neke titule su se tako dobile a neke i izgubile.

mody

to je dobro za sport mladi lavovi, dosadilo je gledat samo 1 ekipu kako harači i procesije ovasezona je dosadna ali utrke u kanadi silverstonu austriji to je utrkivanje

klepesina

A da su uloge zamjenjene bili ti tada smetalo krstarenje …I dont think so

Related Posts