Nakon vrlo solidnog završetka na šestom mjestu na Silverstoneu, Carlos Sainz Jr. kaže kako mu je samopouzdanje poletjelo u nebo. Premda smatra kako bolid nije bio na optimalnoj razini, zadovoljan je postignutim jer je startao utrku s trinaestog mjesta. Španjolac je tijekom svog proboja u ranim fazama utrke iskoristio period sigurnosnog automobila kako bi prestigao neke svoje protivnike. Trud se isplatio i konačno je završio na šestom mjestu nakon što je prestigao Daniela Ricciarda.

U konstruktorskom prvenstvu, McLaren se ovim rezultatom odmaknuo od Renaulta na 21 bod.

“Moram reći kako sam jako zadovoljan rezultatom, pogotovo zato što smo se dugo mučili sa stražnjim dijelom bolida pri niskim brzinama. Moramo popraviti taj problem.”

“Morali smo se više oslanjati na krilo, što je značilo manje brzine na pravcima. Svi smo znatno usporili nakon što je vjetar promijenio smjer za vrijeme utrke”, rekao je Sainz.

Smatra kako je ključ dobrog rezultata bio sjajan start. Čak i da je sigurnosni automobil izostao, uspio bi napraviti isti rezultat zbog ritma kojeg je uspio uloviti.

“Sve je bilo u startu. Na samom početku sam prestigao dva bolida Alfa Romea. U prva tri kruga, to mi je bio jedini cilj. nakon toga je bilo ključno čekati da vozači na mekanim gumama odu u boks i tada sam mogao početi voziti brze sektore. Slično kao u Austriji.”

Kaže kako je pred kraj bilo prilično gusto jer mu je priprijetio Renault Daniela Ricciarda.

“Bilo je gusto. Vidio sam žuti bolid u retrovizorima koji je bio vrlo brz. pogotovo na pravcima. Renault je imao puno manje potiska što je značilo da mogu biti puno brži od nas na pravcima. Nismo do maksimuma koristili pogonsku jedinicu što nam je uvelike otežavalo obranu.”

“Znali smo da će se Renault mučiti, premda su prije zamjene guma bili jako brzi. Htio sam stati samo jednom i pokazati da imam brzinu. Čak i da nije bilo sigurnosnog automobila, tvrda mješavina bi i dalje došla do izražaja. I dalje bismo došli do kraja na vrlo dobroj poziciji,” kaže Sainz.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o