Petak na Silverstoneu donio je promjenjivu sreću za momčad Renaulta. Prvi trening oba su bolida završila u Top 10, ali na drugom se dogodio pad u poretku, uz kvar motora na bolidu Daniela Ricciarda. Da stvar bude gora, momčad je otkrila malenu pukotinu na bolidu pa će Australac za subotu dobiti novu šasiju.

Pred Ricciardovim mehaničarima duga je noć, ali srećom po Australca, promjena šasije i motora neće značiti i kaznu pred nedjeljnu utrku. Promjena će biti napravljena prije nego na snagu stupe Parc Ferme pravila, a Renault je motor ionako planirao mijenjati nakon treninga. Nije riječ o novom motoru, već o povratku na ranije korištenu “Spec B” varijantu. Što se tiče oštećenja šasije, ono je vjerojatno nastalo prilikom prelaska preko jedne od pasica.

“Imamo posla nakon današnjih treninga, ali siguran sam da ćemo napraviti sve kako treba”, kaže Ricciardo nakon osvajanja 13. mjesta na drugom slobodnom treningu.

“Ne mislim da je pred nama težak vikend. Nismo baš uspjeli napraviti poboljšanja koja smo željeli na FP2 pa nas još čeka domaća zadaća tijekom noći, ali optimističan sam i vjerujem da ćemo sutra biti bolji od onoga što smo danas pokazali.”

Tehnički direktor Renaulta, Nick Chester, rekao je da su vozači Renaulta u petak zapravo imali prilično dobar dan, bez obzira na konačni poredak drugog slobodnog treninga.

“Prvi slobodni trening bio je koristan jer smo pokušali neke stvari koje su nam dale smjernice za podešavanje bolida, posebno u pogledu brzih zavoja. Drugi trening je bio slično dobar, ali malo smo zapeli u prometu, inače bismo bili nešto bolje plasirani u poretku.”

“Daniel je nažalost morao ranije stati zbog problema s motorom. Vozio je motor ‘Spec A’ i vratit ćemo u bolid ‘Spec B’, kako je bilo planirano i najavljeno. Imamo nekoliko stvari za napraviti pred sutrašnji izlazak na stazu, ali u poretku je super neizvjesno pa pronađemo li malo vremena, to će biti dovoljno za ulazak u Q3”, vjeruje Chester.

Nico Hülkenberg završio je drugi slobodni trening na 14. poziciji, odmah iza Ricciarda. Renault je posljednji put imao oba bolida u Q3 na Velikoj nagradi Kanade, a u poretku konstruktora nalazi se na petom mjestu, 20 bodova iza McLarena.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o