Bez obzira na to što je njegova bivša momčad stigla do pobjede na Velikoj nagradi Austrije, Daniel Ricciardo ističe da mu nije žao što je Red Bull zamijenio Renaultom na kraju prošle sezone.

Iza Australca je prilično težak prvi dio sezone. Često se mučio s ulaskom u krug osvajača bodova s Renaultovim bolidom koji definitivno nije ispunio očekivanja. Za to vrijeme, Red Bull je s Hondom ostvario značajan napredak i došao do prve pobjede u sezoni. Max Verstappen osvojio je Red Bull Ring drugu godinu zaredom.

“Iskreno, ne žalim zbog toga. Zapravo je dio mene vrlo sretan zbog njihovog uspjeha i zbog dobre utrke za Formulu 1. Sport je doživio mnogo kritika nakon Francuske pa je bilo izvrsno imati tako dobru utrku.”

“Ako se vratimo u prošlu sezonu, do ovog trenutka u sezoni Red Bull je imao tri pobjede. Jasno, ja sam sada niže u poretku, ali to sam i očekivao. Da sam odlučio ostati u Red Bullu, to bi bilo s ciljem osvajanja titule.”

“Bez obzira na pobjedu u Austriji, oni su i dalje jako daleko od titule. Nije to kritika, to je jednostavno realnost”, poručio je Ricciardo.

Renault je na Red Bull Ringu imao jednu od najlošijih utrka sezone. Daniel i Nico Hülkenberg ostali su bez bodova, a još gora bila je činjenica da nikome nije bilo jasno što ne valja s njihovim bolidom.

“Naravno da smo sve proučili nakon te utrke, kako bismo otkrili zašto smo bili tako spori cijelog vikenda. Pogriješili smo s nekim postavkama. Već u petak smo krenuli u krivom smjeru, misleći da je to što radimo dobra stvar, a zapravo nije bila.”

Bez obzira na silne uspone i padove u formi francuske momčadi, Australac u svom stilu ostaje pri pozitivnom stavu.

“Pokušavam izgraditi nešto s Renaultom i još je mnogo posla pred nama. Osjećate se ispunjeno kad vas rezultat nagradi. Primjerice, u Montrealu smo imali jedan od tih trenutaka, to je bila nagrada za sve uspone i padove koje smo prošli do tada”, rekao je Daniel.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o