Daniel Ricciardo nije imao pretjerano dobar petak na Velikoj nagradi Njemačke, ali nada se boljem nastavku vikenda i priželjkuje da mu u tome pomogne – kiša.

Petak je na Hockenheimu bio ekstremno vruć, ali prema prognozama, u subotu i nedjelju trebalo bi biti mnogo hladnije, a moguća je i kiša. Iako još nije vozio Renaultov bolid po kiši, Daniel Ricciardo uzda se u činjenicu da su prošle godine vozači francuske momčadi išli jako dobro na mokrim stazama. Nada se da bi takvi uvjeti i njemu mogli pomoći da napravi “nešto posebno”.

“Vjerojatno će, odnosno bolje reći nadam se, da će kišiti u nekom dijelu subote ili nedjelje. Još nisam vozio Renault po mokrom, ali veselim se tome, ako se dogodi. Prošle godine momčad je imala nekoliko istaknutih nastupa po kiši, primjerice Budimpešta mi pada na pamet.”

“Činilo se da su bolidi vrlo upravljivi u takvim uvjetima, a nadam se da će tako biti i sada, ako padne kiša. Ipak, neću se oslanjati na to. Mi ćemo odraditi pripremu i pokušati učiniti bolid što bržim po suhom, a onda ćemo vidjeti dalje”, kaže Ricciardo.

Kišne utrke uvijek pružaju dobru mogućnost vozačima iz drugog plana. Razlike u snazi bolida se smanjuju, a puno bitnije postaje koliko je tko spreman riskirati u vožnji po mokrom.

“Po kiši je mnogo teže, sigurno. Morate daleko više voziti na rubu, ali to vam daje šansu za napraviti nešto posebno. Ljudi griješe, a ako se dobro osjećate u bolidu, možete napraviti veliku razliku. Međutim, dok ne probam Renault po kiši, zapravo ne mogu biti siguran gdje bi nas to smjestilo”, dodao je Australac.

Na prvom slobodnom treningu Ricciardo je imao deseto vrijeme, dok je na drugom pao na 13. poziciju. Bio je čak pola sekunde sporiji od momčadskog kolege Nica Hülkenberga.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
VILENJAK

Iskreno bi volio da taj čovjek nešto pstigne, da i Renault napokon proradi i bude konkurentan.