Momčad Renaulta nedavno je opremila svoje bolide značajnim paketom nadogradnji, ali isti nije donio željene učinke, tako barem tvrde vozači francuskog proizvođača…

Na svoju domaću utrku, Veliku nagradu Francuske, Renault je stigao s novim prednjim krilom, novom podnicom i još nekim novim dijelovima, međutim niti na stazi Paul Ricard, a niti na stazi Red Bull Ring tjedan dana kasnije, rezultati nisu bili na željenoj razini.

Daniela Ricciarda i Nica Hülkenberga u kvalifikacijama za VN Francuske nadmašili su vozači McLarena, koji također koriste Renaultove motore. U utrci je razlika bila nešto manje vidljiva, ali sljedećeg vikenda u Austriji, Renault se vrlo loše proveo i oba vozača završila su izvan deset najboljih.

Daniel i Nico izrazili su sumnju da je na Red Bull Ringu zakazao neki od osnovnih dijelova bolida i da je to uzrokovalo tako problematičan vikend, ali ipak su priznali da nadogradnje nisu urodile plodom. Umjesto da je krenuo za vrlo dobrim McLarenom, Renault je opet utonuo u prosječnost.

“Ne mislim da nam je nešto od tih nadogradnji štetilo, ali rekao bih da sam očekivao više od novog paketa. Bolja vremena krugova, a to se nije pokazalo”, izjavio je Daniel Ricciardo.

“Frustrirajuće je da nakon dosta vremena nismo bili prisutni u Q3. Ne želim sada previše kritizirati, ali neka si pitanja moramo postaviti. Moramo biti konstruktivni i pokušati shvatiti što je pošlo krivo. Mislim da se ne smijemo zadovoljiti objašnjenjem da nam staza nije odgovarala.”

Hülkenberg vjeruje da je staza odigrala svoju ulogu jer se Renault na Red Bull Ringu muči već dvije sezone. Ipak, i on se slaže da bolid nije unaprijeđen u skladu s nadanjima.

“Mislim da su nadogradnje korak naprijed, ali ne korak kakav smo željeli. Ipak, ništa ne upućuje na to da nadogradnje stvaraju probleme na bolidu.”

Najgora stvar je što očito nitko ne zna pravi uzrok problema i vozači su pomalo zabrinuti zbog toga. U konstruktorskom poretku McLaren im je pobjegao na 20 bodova razlike, a iz utrke u utrku pokazuje sve bolju formu.

“Moramo raditi na otklanjanju problema kao momčad. Ako doista želimo biti kandidati za gornji dio poretka, moramo prepoznati naše probleme i riješiti ih”, poručio je Hülkenberg.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Eto vam nove tanje gume pa uživajte..a izgleda da vam nebi pomogle ni one s blisterima..Hahaha!