Tvornička momčad Renaulta i McLaren koriste iste pogonske jedinice, no na posljednjih nekoliko utrka bolidi McLarena pokazali su mnogo bolje performanse.

Renault je za svoj RS19 pripremio paket nadogradnji, koji je predstavio na domaćoj utrci u Francuskoj. Očekivalo se da će nakon toga žuto-crni bolidi biti četvrti na gridu po brzini, ali to se nije dogodilo.

Daniel Ricciardo i Nico Hülkenberg nisu ostvarili rezultate kakvima su se nadali, posebno u Austriji kada su ostali izvan kruga osvajača bodova, dok je McLaren bio briljantan tijekom prethodna dva vikenda te se konstantnim osvajanjem bodova počeo ozbiljno odvajati na četvrtom mjestu konstruktorskog poretka.

“Gledajući McLaren, oni nam sada trebaju biti mjerilo jer imaju bolid kakvom smo se mi nadali. Sposobni su voziti s više downforcea, a opet ne gubiti mnogo na pravcima”, izjavio je Daniel Ricciardo.

“Mi trenutno ne uspijevamo koristiti naš paket tako dobro. Je li se pogreška dogodila u zračnom tunelu ili negdje drugdje, to moramo provjeriti. Apsolutno, nešto tu nema smisla. Momčad je uložila mnogo, a to se ulaganje još nije isplatilo.”

Australac vjeruje da Renault može nešto i naučiti od McLarena, kao i od ostalih timova iz sredine poretka.

“Vrlo su brzi u ovom trenutku, a dio mene je zapravo sretan što vuku cijelu sredinu poretka prema naprijed. Mislim da će nas to prisiliti da iz našeg bolida izvučemo još više.”

“Naravno da nisam sretan što nas pobjeđuju, ali mislim da će nas to dovesti na višu razinu. Oni su sada naš cilj i moramo pronaći način kako ih uhvatiti.”

Budući da su motori isti, u Renaultu barem znaju da problem leži u nekom drugom segmentu bolida.

“Vjerojatno je bolje da imamo iste motore. To nam onda ne ostavlja prostor za isprike, već jasno pokazuje da postoji prostor za napredak na našoj šasiji. McLaren nam pokazuje da možemo bolje, samo treba pronaći način”, poručio je Ricciardo.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

A šta bi tek imali za uspoređivat da je Red Bull ostao na Renaultovom pogonu.