Kimi Raikkonen doživio je kvar motora na prvom slobodnom treningu Velike nagrade Velike Britanije. Izgubio je zbog toga dragocjeno vrijeme na stazi, a priznaje da nitko u momčadi ne zna što se točno dogodilo.

Za vrijeme prvog slobodnog treninga na stazi Silverstone, Kimi Raikkonen nizao je krugove u Alfinom bolidu, no motor je odjednom otkazao suradnju i Finac se morao zaustaviti na ulazu u zavoj Luffield. Ostao je na samo 12 odvoženih krugova, a njegovi mehaničari morali su promijeniti motor za drugi slobodni trening.

“Ne znam što se dogodilo, osim da je nešto vezano uz pogonsku jedinicu. Mislim da nitko od nas ne zna točno. Stavili su u bolid drugi motor, a sutra ćemo vidjeti što je bilo s ovim starim. Možda će se moći još koristiti, a možda i ne”, rekao je Raikkonen.

Na drugom slobodnom treningu vozač Alfa Romeo Racinga odradio je 32 kruga. Najbrži mu je bio 1:28,126 i to ga je smjestilo na 13. mjesto poretka.

“Mislim da su nam jutarnji problemi prilično otežali posao. Moramo to nadoknaditi, ali imamo vremena proučiti podatke i pokušati ubrzati naš bolid. Sigurno je da imamo nekih problema koje trebamo riješiti, ali završni krugovi u petak bili su nešto bolji”, dodao je Finac.

Na Velikoj nagradi Velike Britanije Raikkonen će tražiti svoj treći uzastopni plasman među osvajače bodova, nakon sedmog mjesta u Francuskoj i devetog u Austriji.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Kljuc!..Kljuc!..Utrka za utrkom..bod po bod..dva..nije loše..