Kimi Raikkonen kvalificirao se na petu startnu poziciju pred sutrašnju utrku na Hockenheimu, a vjeruje da je čak i četvrto mjesto bilo dostižno, što bi za Alfa Romeo bila prava senzacija.

Subotnje kvalifikacije na Velikoj nagradi Njemačke izvrsno je odradio Kimi Raikkonen i plasirao se na petu poziciju. Jasno, bilo bi nemoguće doći do takvog rezultata da tehnički kvarovi nisu eliminirali oba Ferrarija, ali isto tako Finčeva vožnja zaslužuje sve pohvale.

Bio je među šest najbržih u Q1, nakon toga i u Q2, a završnu jurnjavu za pozicije završio je samo 16 tisućinki sekunde iza Pierrea Gaslyja u Red Bullu. Ipak, činjenica da je Alfu smjestio na čelo ekipa koje ubrajamo u sredinu poretka, izvrsna je stvar. Razlike su bile izuzetno male, a u Q3 su se plasirali bolidi čak osam različitih momčadi.

“Peto mjesto u kvalifikacijama čini me sretnim. Bolid je bio prilično dobar danas i mislim da smo mogli ići još malo brže u Q3. Profitirali smo zbog tuđe nesreće, ali ipak smo trebali odraditi prave krugove kad je bilo bitno. I to smo napravili.”

Četvrto mjesto možda je bilo dostižno, ali tako je to u utrkivanju”, izjavio je 39-godišnji Finac.

Naravno, to su bile tek kvalifikacije i ono bitno Kimija očekuje u nedjelju. On nije jedan od vozača koji bi se pretjerano zanosili rezultatom kvalifikacija.

“Sutra je utrka. Vrlo je teško tumačiti podatke s treninga, budući da su se uvjeti promijenili, a moglo bi doći do nove promjene za nedjelju. Ostaje nam vidjeti hoće li kišiti i prilagoditi se uvjetima najbolje što možemo.”

“Protiv velikih timova bit će se teško utrkivati. Dat ćemo sve od sebe pa vidjeti gdje će nas to dovesti”, dodao je Kimi.

U drugom Alfinom bolidu, Antonio Giovinazzi ostao je izvan završne runde kvalifikacija za samo jednu stotinku sekunde te će startati s 11. pozicije.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Kimi, to je moćni Cavallino 2, samo nagazi do daske.