Iako ističe da su razlike među momčadima sredine poretka vrlo male, Kimi Raikkonen vjeruje da Alfa Romeo može do dobrog bodovnog učinka na Silverstoneu.

Nakon nekoliko tjedana traženja forme, Alfa Romeo Racing imao je dobar nastup na prošloj utrci u Austriji. Prvi put ove sezone oba su vozača bila u bodovima – Raikkonen na devetom, a Giovinazzi na desetom mjestu.

Zbog toga Finac vjeruje u dobar nastup na Velikoj nagradi Velike Britanije: “Kao momčad smo pokazali napredak na prošlih nekoliko utrka i mislim da je Velika Britanija još jednom mjesto na kojem možemo do dobrog rezultata.”

“Silverstone je staza na koju se uvijek dobro vratiti. Staza stare škole na kojoj je zabavno voziti, posebno kroz one brze zavoje. Kao i uvijek, morat ćemo odraditi savršeni posao jer razlike između timova vrlo su male, ali uvjeren sam da smo sposobni za to.”

Antonio Giovinazzi u Austriji je osvojio prvi bod u karijeri pa sada može malo opuštenije pristupati sljedećim utrkama.

“Osvojiti taj bod u Austriji bio je dobar osjećaj, ali osjećam da možemo postići mnogo više. Bili smo kompetitivni i postigli smo performanse bolida kakve nismo mogli u prošlosti, a to je dobar znak za budućnosti.”

“Silverstone bi trebao odgovarati našem bolidu i vjerujem da se ponovno možemo boriti za bodove. Sada sam okusio kako je biti u Top 10 i želim nastaviti osvajati bodove”, poručio je Talijan.

Alfa Romeo nalazi se na šestom mjestu konstruktorskog poretka s 22 osvojena boda.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o