U Sloveniji je posljednjeg vikenda u lipnju vožen “6. Rally Železniki ’19”, koji je bodovan i za Prvenstvo Hrvatske. Za hrvatske vozače bio je to četvrti rally u kalendaru nacionalnog prvenstva, nakon Kumrovca, Opatije i zagrebačke Delte.

Ukupni pobjednik natjecanja bio je Rok Turk sa suvozačicom Blankom Kacin u Hyundaiju i20, koji je još jednom potvrdio briljantnu formu u ovoj sezoni. Drugo mjesto generalke osvojila je posada Boštjan Avbelj/Damijan Andrejka u Škodi Fabiji R5, dok su na trećoj poziciji završili Antal Kovacs i Gergely Istovics u Ford Fiesti R5.

Odaziv hrvatskih vozača nije bio pretjerano dobar. Aktualni prvaci Hrvatske i vodeći u ukupnom poretku nakon prva tri rallyja, Krisztian Hideg i Istvan Kerek iz AK Delta Sport, trebali su nastupiti, ali spriječila ih je Krisztianova bolest.

Najbrži Hrvati na Rallyju Železniki bili su Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Renault Cliju R3. Posada AK Opatija Motorsport zgrabila je tako maksimalnih 25 bodova i vratila se u borbu za naslov prvaka Hrvatske u generalnom poretku. Naravno, slavili su i u svojoj klasi 2, u kojoj imaju tri pobjede u četiri nastupa.

Drugo mjesto u konkurenciji Prvenstva Hrvatske osvojili su Janos Szilagy i Alexandra Varadi, koji brane boje AK Delta Sport. Ovoga puta nastupili su s Peugeotom 208 R2. Treće mjesto osvojila je posada Tomas Hrvatin/Ivan Pavlović iz AK Rijeka, ispred posade Mateo Butorac/Marko Stiperski iz AK Opatija Motorsport. Te dvije posade u borbi su za naslov prvaka u klasi 3, a Hrvatin i Pavlović trenutačno vode za 13 bodova.

U klasi 4 slavili su Marsel Katić i Denis Rubinić iz AK Opatija Motorsport, ispred posade Vladimir Poredski/Marko Šivak iz AK Delta Sport. Katiću i Rubiniću ovo je bila četvrta uzastopna pobjeda u toj klasi.

Prvenstvo Hrvatske u rallyju nastavlja se u rujnu, još jednom priredbom na teritoriju Slovenije. Od 20. do 22. rujna održava se Rally Nova Gorica.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o