Antonio Giovinazzi konačno je osvojio svoj prvi bod u Formuli 1. Na Velikoj nagradi Austrije, devetoj utrci sezone, Talijan je s Alfom osvojio desetu poziciju i više mu se ne može predbacivati da je, uz vozače slabog Williamsa, jedini koji nije osvojio niti boda.

Sve do Austrije, bodove za Alfa Romeo osvajao je jedino Kimi Raikkonen, a od toga su zapravo i kretale kritike upućene Giovinazziju. Finac je bio u bodovima na pet od prvih osam utrka, dok Talijan nikako nije uspijevao odraditi cijeli vikend kako spada. Na Red Bull Ringu Alfa je konačno imala dvojicu u Top 10.

“Jako sam sretan zbog prvog boda. Odličan je osjećaj i pao mi je veliki teret s leđa. Mislim da je ovo maksimum što smo mogli napraviti i jako sam zadovoljan. Imali smo dobre kvalifikacije, ali utrka je bila vrlo teška.”

“Sergio Perez vozio je iza mene veći dio poslijepodneva i pritisak je bio velik, ali stvarno sam želio taj bod. Za naš naporan rad konačno je stigla nagrada. Od Francuske smo napravili korak u pravom smjeru i sada moramo nastaviti dalje”, rekao je prezadovoljni Antonio.

Šef momčadi Frederic Vasseur bio je oduševljen činjenicom da Alfa Romeo prvi put ima dvojicu vozača u bodovima. Kimi je bio odmah ispred timskog kolege, na devetom mjestu.

“Vrlo sam zadovoljan poslom koji smo obavili. Prvi put ove sezone imamo dva bolida u bodovima i pokazali smo da se možemo držati u gornjem dijelu te sredine poretka.”

“Kimi i Antonio vozili su inteligentno, znali su kada napadati, a kada čuvati gume. Ulazak obojice u prvih deset velika je nagrada za cijeli tim. Pokazujemo napredak u posljednjim utrkama i trudit ćemo se nastaviti taj dobar niz osvajanja bodova”, poručio je Vasseur.

Osvajanje prvog boda za Giovinazzija je imalo i jednu negativnu stranu. Ranije je obećao Vasseuru da ga može ošišati kad prvi put osvoji bodove, a šef momčadi na to obećanje nije zaboravio…

U poretku konstruktora Alfa je sada na šestom mjestu, s tri boda više od Racing Pointa i pet bodova više od Toro Rossa.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o