Prvi put u povijesti jedna utrka Prvenstva Hrvatske u autoslalomu održana je u Novskoj. Sportski autoklub Moslavina, uz tehničku podršku Autokluba Ina Delta, pobrinuo se za organizaciju priredbe “Novska Race ’19”.

Na ulicama Novske, u plesu između čunjeva, najbolje se snašao Domagoj Belinić iz AK Pula-Rovinj i odnio generalnu pobjedu s Renaultom 5 GT Turbo. Postao je tako četvrti različiti pobjednik u isto toliko ovosezonskih utrka, nakon Marija Barovića u Slanom, Nenada Damarije u vrbovečkoj Dubravi i Hrvoja Belinića u zagrebačkoj Dubravi.

Barović nije nastupio u Novskoj, a Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj) osvojio je drugo mjesto u svom Autobianchiju sa zaostatkom od šest desetinki sekunde. Treće mjesto osvojio je Goran Sruk iz AK Dubrava, dok je četvrtu poziciju osvojila najbolja hrvatska vozačica Iva Damarija. Hrvoje Belinić ovoga puta nije mogao bolje od pete pozicije.

U grupi 2, sport i sprint automobila, poredak je bio identičan onome iz generalke – Belinić, Damarija, Sruk. U grupi 1, serijskih automobila, slavio je Marko Mirosavljević (AK Pula Rovinj). Drugo mjesto osvojio je Dario Mučnjak, a treće Matija Žiljak. Najbolji junior bio je Tin Beraković, a najuspješniji klub AK Pula-Rovinj.

Prvenstvo Hrvatske nastavlja se u rujnu, natjecanjima u Mokošici i Zagrebu.

Novska Race 2019. – reportaža iz emisije Rotor

Jedna utrka Prvenstva Hrvatske u autoslalomu prvi je put održana u Novskoj. Večeras u 20 sati na Kreator TV-u pogledajte polusatnu reportažu o tom natjecanju, a dok čekate, možete pogledati kraću reportažu iz emisije "Rotor"… 😀

Gepostet von Kreator TV am Freitag, 5. Juli 2019

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o