Na Velikoj nagradi Njemačke očekuje se novi čin žestoke borbe u središnjem dijelu poretka Formule 1, a momčad Racing Point na Hockenheim stiže osnažena nadogradnjama svojih bolida.

Od devetog mjesta Lancea Strolla u Montrealu, Racing Point ne zna za osvajanje bodova pa su noviteti na njihovim bolidima i više nego potrebni. U poretku konstruktora drže sedmo mjesto, s istim brojem bodova kao osmoplasirani Toro Rosso, a sedam bodova iza Alfe.

Što se tiče spomenutih noviteta na rozim bolidima, njih će biti i u Njemačkoj, ali i za tjedan dana u Mađarskoj.

“Jedan dio paketa nadogradnji imat ćemo već ovdje. Još nešto spremamo za Mađarsku, ali u ovom trenutku koncentrirani smo na ovaj paket koji imamo na Hockenheimu”, rekao je Meksikanac Sergio Perez.

Na prošloj utrci u Velikoj Britaniji, Perez je bio u obećavajućoj poziciji za osvajanje bodova, ali razvoj događaja nije mu išao na ruku. Sigurnosni automobil izašao je u, za njega, pogrešnom trenutku, a onda je imao i kontakt s Nicom Hülkenbergom te završio na 17. mjestu.

“Mislim da nismo imali sreće. Sve smo napravili savršeno s naše strane i definitivno smo zaslužili bodove. Nažalost, na kraju nisu sjeli na naš konto.”

Perez bodove nije osvojio već šest utrka, što je njegov najduži niz bez bodova još od 2012. godine. No, na njemačkom tlu obično mu je dobro išlo pa priželjkuje peti uzastopni plasman među deset najboljih na toj utrci.

U poretku vozača Meksikanac se nalazi na 13. mjestu, sa sedam bodova više od timskog kolege. Ljetni mjeseci uvijek donose dodatno uzbuđenje jer se aktivira vozačka tržnica, no Perez se nada da će brzo riješiti svoj status.

“U tom smo dijelu godine, samo dva tjedna od ljetne stanke. Mislim da će se tijekom te stanke točno znati kakvi će biti moji planovi. Nadam se da ću u drugi dio sezone ući bez ikakvih dilema oko moje budućnosti”, rekao je Sergio.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o