McLaren je potvrdio da će Lando Norris i Carlos Sainz činiti vozačku postavu i sljedeće godine, a mladi Britanac poručio je da to neće utjecati na njegove nastupe u nastavku ove sezone.

Samo nekoliko dana prije domaće utrke na Silverstoneu, McLaren je odlučio stati na kraj bilo kakvim nagađanjima o budućnosti te službeno potvrditi vozačku postavu za 2020. godinu. Sainz i Norris u McLaren su stigli na početku ove sezone, a momčad je ostvarila veliki napredak te drži četvrto mjesto konstruktorskog poretka.

Stoga nije nikakvo čudo da su u momčadi iz Wokinga poželjeli igrati na kartu kontinuiteta te zadržati vozače koji su timu donijeli prijeko potrebne dobre rezultate, ali i odličnu atmosferu. Sainz i Norris imat će mir za nastavak sezone, momčad paralelno može razvijati bolid za 2020., a drugim momčadima poslana je jasna poruka da su McLarenovi vozači nedostupni za bilo kakve transfere.

Mladi Lando sve je to primio prilično mirno, poput kakvog rutinera: “Osobno, ne razmišljam previše o tim stvarima vezanima za ugovor. Dobra je vijest da ću biti ovdje i sljedeće sezone, ali to nije bilo nešto čime sam se zabrinjavao. Dobro sam se zabavljao, bio sam opušten i neću mijenjati svoj pristup. Nije mi trebao novi ugovor da bih vozio bolje.”

Norris je prve bodove osvojio na Velikoj nagradi Bahreina, drugoj utrci sezone, a još je tri puta bio u Top 10. Na utrkama u Francuskoj i Austriji startao je s pete pozicije, a u ukupnom poretku trenutačno drži osmo mjesto, odmah iza timskog kolege.

“Nisam to očekivao, zapravo nisam imao nikakva očekivanja. Želio sam vidjeti kako će mi ići, a rekao bih da je do sada bilo bolje od onoga što sam predviđao. Vrlo sam sretan zbog svojih dosadašnjih nastupa, ali još imam puno prostora za napredak da bih došao tamo gdje bih trebao biti”, kaže mladi Britanac.

S 22 osvojena boda na najboljem je putu da postane najbolji novak ove sezone, a nastavi li se razvijati u pravom smjeru, pred njim bi mogla biti velika karijera.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o