Britanac Lando Norris u kvalifikacijama je bio odličan i ostvario osmu startnu poziciju dok je ispred njega na gridu bio Renaultov Daniel Ricciardo. Stvari su izgledale obećavajuće za mladog vozača McLarena nakon što je u prvom stintu prestigao i zadržao Ricciarda iza sebe. Međutim, izlaskom sigurnosnog automobila, momčad McLarena nije odlučila otići u boks tijekom tog perioda, a kasnije zaustavljanje Norrisa značilo je pad u poretku te je završio na 11. poziciji na kraju utrke.

“Strategija nam je upropastila utrku jer smo napravili pogrešnu odluku tijekom perioda sigurnosnog automobila. Nismo ušli u boks kada je trebalo te smo se nadali  kako će više vozača na kraju utrke drastično pasti s vremenima zbog starih guma, poput Alexa Albona, ali to se nije dogodilo,” izjavio je Britanac.

Iako je Norris zadovoljan nekim stvarima sa svoje prve domaće utrke, zabrinut je s brzinom koju je Renault pokazao nakon utrke u Francuskoj i Austriji gdje je McLaren bio puno bolji od francuske momčadi.

“Start i prvi krug su bili dobri, ali naša brzina u odnosu na Renault nije. Mogli su nas dosta jednostavno pratiti kroz cijeli krug te nisu imali problema zbog toga. Imamo puno posla jer je njihov tempo bio bolji, a naš je cilj održati prednost koju smo imali na prethodnim utrkama. Moramo napraviti analizu i vratiti se jači na sljedeće utrke,” završio je Norris.

Šef momčadi McLarena, Andreas Seidl, smatra kako je najveći problem bila sposobnost ostalih vozača da sačuvaju gume do kraja utrke.

“Sa svim podacima koje smo imali, zaključili smo da postoji velika mogućnost da ostali vozači do kraja utrke potroše gume te smo se zato odlučili staviti novi set tvrdih guma i pokušati pritisnuti vozače u problemima. Izgleda da nam je bilo potrebno barem još pet krugova nakon završetka utrke da se to ostvari. Lando je imao i malo oštećenje na bolidu koje mu sigurno nije pomoglo, ali to nije glavni uzrok njegovog plasmana izvan bodova. Degradacija guma jednostavno nije bila onakva kakvu smo očekivali,” završio je Seidl.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
White Lion

Sviđa mi se kad netko ovako javno prizna svoje greske iako nisu bile velike. I ja u Hrvatskoj sam vidio onog trenutka kada je izasao SC da se to trebalo uciniti no opet shvacam da su gume mjenjali tek par krugova ranije i njihovo razmisljanje je imalo smisla. Iskljucivo zbog izlaska SC Norrisova taktika 2 ulaska u boks je pala u vodu, a isplatila se onima iza 10 mjesta na gridu jer su dobili besplatan ulazak u boks na tu jednu promjenu guma sa mediuma na hard među kojima je bio i Sainz. Renault je sa Riciardom to odlicno izveo… Read more »