Uoči Velike nagrade Velike Britanije na stazi Silverstone, u momčadi Toro Rosso nadaju se prekidu lošeg rezultatskog niza i povratku u ravnopravnu borbu s ostalim timovima sredine poretka.

Pogonjeni Hondinim motorima, bolidi Toro Rossa dobro su izgledali na početku sezone. Barem jedan od njih bio je u bodovima na šest od prvih sedam utrka sezone, uključujući i odličan nastup na Velikoj nagradi Monaka, kad su Daniil Kvjat i Alexander Albon osvojili sedmo i osmom mjesto.

Na posljednje dvije utrke u Francuskoj i Austriji, dosta su ih poremetile kazne zbog promjena motora. Rus je startao sa začelja na stazi Paul Ricard, dok je Albona ista sudbina zadesila na Red Bull Ringu. Brzine je također nedostajalo pa bodove nisu osvojili niti na jednoj od spomenutih utrka.

“Bilo nam je teško na prošlim utrkama, posebno u Austriji. Pristupili smo slobodnim treninzima nešto drukčije, budući da smo znali da ću startati sa začelja startnog poretka zbog nove pogonske jedinice”, kaže Albon.

“U Francuskoj smo pokušali raditi na razumijevanju bolida, ali nije bilo onako kako smo željeli. U Austriji smo pokušali otključati njegov potencijal, ali imali smo slične probleme kao na Paul Ricardu, možda samo u manjoj mjeri.”

“Uoči britanskog Grand Prixa kazne nisu u igri pa planiramo startati s pozicije na koju se kvalificiramo. Nakon što smo analizirali mnogo podataka s posljednje dvije utrke, nadamo se da ćemo biti uspješni u borbi s ostalim timovima sredine poretka.”

Toro Rosso osvojio je samo jedan bod u posljednja tri natjecateljska vikenda i to je momčad srozalo na osmo mjesto konstruktorskog poretka. Međutim zaostatak nije velik, šestoplasirana Alfa bježi samo pet bodova.

“O aktualnoj situaciji u Toro Rossu Kvjat kaže: “Pošteno je reći da smo doživjeli par vrlo teških trkaćih vikenda. Mučili smo se s generalnom brzinom bolida na tim vrlo različitim stazama. Nisu nam odgovarale i pokušavamo dokučiti zašto je tome bilo tako.”

“Čini se da je to normalna pojava ove godine i nije samo naš problem, neke staze jednostavno bolje odgovaraju nekim bolidima, bolje nego ostalima. Pored toga, neki su timovi iz našeg dijela poretka ostvarili značajan napredak, ali mi radimo naporno na tome kako bismo im uzvratili. Nadam se da ćemo biti snažniji.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o