Na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Velike Britanije FIA je uvela treću DRS zonu, no ta se odluka pokazala prilično spornom pa će vozači na stazi Silverstone ove godine DRS moći koristiti dva puta unutar jednog kruga.

Treća DRS zona protezala se od posljednjeg zavoja u krugu pa sve do kočenja za zavoj broj 3, dakle uključivala je i prolaske kroz prva dva zavoja s otvorenim DRS-om. Pokazalo se to problematičnim za neke vozače, posebno Romaina Grosjeana i Marcusa Ericssona, zbog velikih brzina koje su bolidi postizali kroz zavoj Abbey s DRS-om.

Zbog toga, ali i zbog činjenice da treća zona nije pretjerano pomogla u povećanju broja pretjecanja, FIA je odlučila izbaciti tu spornu treću DRS zonu, a ostaju dvije na pravcima Wellington i Hangar.

Druga novost za vozače bit će novoasfaltirana podloga, nakon prošlogodišnjih problema sa zadržavanjem vode prilikom održavanja MotoGP utrke. Slobodni treninzi u petak bit će stoga vrlo izazovni za vozače, dok se ne priviknu na ponašanje bolida na tom novom sloju asfalta.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Ovaj DRS treba pod hitno ukinut..nema tu utrkivanja kad te netko stiže i prestiže zato što je u DRS zoni iza tebe a ispred tebe nema nikoga da se i tebi otvori DRS. Teško je više vratit poziciju kad te netko tako pređe.

avatar
Član

Pa pusti malo da im bude teže i uzbudljivije.Sve se miče sve je sterilno sve je umjetno.