Nakon što je postignut dogovor s Formulom 1, šefovi Velike nagrade Australije će ponovo razmatrati izmjene staze u Albert Parku. Staza u Melbourneu će biti domaćin utrka Formule 1 do 2025. godine, zahvaljujući dvogodišnjem produženju postojećeg ugovora.

To je otvorilo vrata Australian Grand Prix korporaciji (AGPC) da ponovo razmotri uvođenje izmjena za uličnu stazu u Albert Parku, što bi obuhvatilo obnavljanje i osvježavanje izgleda staze. Postoji mogućnost i ponovnog razmatranja plana iz 2017. godine da se ukine kompleks 11/12 zavoja, te da se oni zamijene sporijim zavojem koji bi imao više mogućnosti za preticanjem.

“Vrlo je važno vratiti investiciju za bilo što da se uradi, a produženje ugovora za još dvije godine nam daje mogućnost da uradimo još nekoliko stvari,” izjavio je Andrew Westacott, izvršni direktor AGPC-a.

“Jedan dio plana je obnavljanje površine staze, za koji vozači trenutno kažu da nije neophodna.”

Westacott je istaknuo kako novi ugovor daje mogućnosti da se prati evolucija staze, te da se sagledaju mogućnosti za poboljšanja s obzirom da ograničenja zbog jezera, stadiona, zgrada i drugih stvari. Također, Westacott je nagovijestio kako će VN Australije do kraja novog ugovora biti premijerna utrka sezona Formule 1.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

nemoguce je pretjecati ovdje nismno gledali nikad dobre utrlke tu koliko god je lijepa staza oko jezera

avatar
Član
Pratiteljcro

Samo neka naprave nesto, bilo sta jer ova staza je uvijek bila vlakic staza nemoguce ju je pogorsati 🙂