McLaren smatra kako je najveći nedostatak na njihovom bolidu brzina u sporim zavojima te im je prioritet rješavanje tog problema. Momčad iz Wokinga napravila je veliki napredak sa svojim bolidom kroz sezonu, no svjesni su da od njezinog početka zaostaju za ostalim momčadima u sporim zavojima. S približavanjem utrke na Hungaroringu, staze koju obilježavaju spori zavoji, McLaren zna da treba što prije riješiti ovaj problem kako ne bi izgubio korak s rivalima.

“Znamo da je brzina u sporim zavojima naš najveći problem. Sa svim nadogradnjama koje donesemo pokušavamo to postepeno riješiti. Trenutno je to najveći prioritet. Međutim, trebamo  napraviti napredak u svim područjima kako bismo smanjili zaostatak za bolidima ispred nas.”

“Sa svakim slobodnim treningom, kvalifikacijama i utrkom dobivamo informacije gdje se bolid može poboljšati te ih odmah šaljemo u našu bazu u Woking, kako bismo mogli napraviti preinake za sljedeću utrku. Ovo se odvija paralelno s poboljšanjem ukupnih performansi.”

“Činjenica je da je veliki razmak između nas i TOP 3 momčadi i samim time napredak u brzini u sporim zavojima nije dovoljan da bismo ih dostigli”, izjavio je šef momčadi Andreas Seidl.

Na VN Velike Britanije, vozač Renaulta Daniel Ricciardo, izjavio je kako bi kombinacija McLarenove brzine u brzim zavojima i Renaultove brzine u sporim zavojima takav bolid napravila jako konkurentnim.

“Mislim da bi bolid s kombinacijom prednosti našeg i McLarenovog bolida bio blizu vrha poretka. Uzbuđen sam pred utrku u Mađarskoj, gdje bi naš bolid koji je bolji u sporim zavojima, trebao doći do izražaja. U međuvremenu definitivno moramo riješiti problem našeg bolida u brzim zavojima”, izjavio je Australac.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
TORPEDO

Drago mi je da se McLaren oporavio nakon par godina horora..ali su opet povukli loš potez,jer Honda nije mogla biti puno godina loša,prevelika je to i predobra kompanija sa sjajnom poviješću,pa sad RedBull ubire plodove njihove muke…

avatar
Član
Desmosedici

Mislim da Honda još nije prestigla Renault sa perfomansama..Red Bull je Red Bull..

avatar
Član
Desmosedici

Izgleda da svi bolidi sa outwash dizajnom prednjeg krila u kombinaciji s ovim novim gumama imaju veliku brzinu na pravcu, tj. manje otpore, ali zato manjak brzine tj. greepa u srednje brzim i sporim zavojima. Mclaren ima ekstremno dizajnirano outwash krilo, slično Alfi, ekstremnije od Ferrarija ili Toro Rossa.